Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google stuurt extra beveiligingsupdate uit naar Nexus-modellen

Geschreven door
Geplaatst op21 maart 2016, 10:22 CategorieAndroid

Google heeft besloten om deze maand een extra beveiligingsupdate vrij te geven voor de Nexus-modellen. Dat wordt dan de tweede van deze maand. Een kwetsbaarheid in de Linux-kernel kan ervoor zorgen dat een app de Nexus 5 en Nexus 6 kan rooten.

Google brengt nog een beveiligingsupdate uit

Het is al een goede ontwikkeling dat Google, Samsung, LG en meer fabrikanten maandelijks updates uitbrengen voor hun (moderne) toestellen, die ervoor moeten zorgen dat de apparaten beveiligd blijven tegen nieuwe risico’s. Hoewel de update van deze maand al is uitgebracht door de zoekmachinegigant voor de Nexus-apparaten, zien we toch dat we deze maand met een tweede update te maken krijgen. Een nieuw ontdekte kwetsbaarheid in de Linux-kernel zou ervoor kunnen zorgen dat een app een Nexus 5 of Nexus 6 kan rooten.

Dat is natuurlijk alarmerend, aangezien zo’n app dan veel schade kan richten aan de software. Wel is het zo dat Google in staat is geweest de apps die dit doen te blokkeren, of je hem nu uit de Play Store hebt gehaald of niet. Android-apparaten die gebruikmaken van kernel-nummer 3.18 (zoals de Samsung Galaxy S7 edge) hebben hier gelukkig geen last van. Wanneer de update precies verschijnt, is nog niet duidelijk, maar het zou snel moeten gebeuren. Er zijn op moment van schrijven geen gevallen bekend van getroffen smartphones of tablets.

  • Delen:
Google Nexus 6
Android Lollipop (5.0)
Google Nexus 6P
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.