Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google test hands free-betaalmethode in de VS

Geschreven door
Geplaatst op3 maart 2016, 9:21 CategorieAndroid

Google test momenteel in de Verenigde Staten een hands free-betaalmethode. Daarvoor heb je een Android- of iOS-app en een foto van jezelf nodig. Op dit moment vindt het experiment ook maar op één locatie plaats.

Betalen zonder handen met Google

Vorig jaar kondigde Google aan om een betaalsysteem te introduceren waar je hands-free mee zou moeten kunnen betalen in deelnemende winkels. De zoekmachinegigant werkt naast Android Pay dus nog aan meer betaalmethoden. De mensen die aan de proef mee willen doen, kunnen de Hands Free-app downloaden voor Android en iOS en binnen die app aangeven hoe ze willen betalen. Ook moeten ze hun initialen en een foto uploaden. Tijdens een aankoop kan een medewerker dan zien wie er betaalt en op welke manier.

Wanneer de consument tegen de kassier zegt dat die wil betalen met Google, dan vraagt de kassier naar de initialen en checkt die de foto. Komt alles overeen, dan kan er betaald worden. Google wil echter nog een stapje verder gaan in de toekomst door bijvoorbeeld camera’s te introduceren die gezichten kunnen herkennen; de beelden worden na de aankoop dan wel meteen verwijderd, om de privacy te waarborgen. De techniek maakt gebruikt van locatiediensten, Bluetooth en WiFi om te zien waar de consument zich bevindt.

Op dit moment vindt de test alleen in South Bay in de Verenigde Staten plaats.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.