Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Instagram blokkeert links naar Telegram- en Snapchat-profielen

Geschreven door
Geplaatst op4 maart 2016, 10:09 CategorieAndroid

Instagram blokkeert links naar Telegram- en Snapchat-profielen, wanneer gebruikers aan andere mensen vragen hen daar ook op te volgen. Andere sociale media, zoals Twitter of Facebook, worden helemaal niet geblokkeerd door het sociale medium.

Instagram staat linken naar Telegram- en Snapchat-profielen niet altijd toe

Instagram heeft besloten om in sommige gevallen de verwijzingen naar Telegram- en Snapchat-profielen te verwijderen. Andere sociale media lijken niet getroffen door dit besluit – ook is het nog steeds geen probleem je eigen website te vermelden. De fotodeeldienst blokkeert alleen de linkjes naar Telegram- en Snapchat-profielen wanneer gebruikers expliciet aan anderen vragen hen daar ook op te volgen, dus het is niet zo dat álle verwijzingen naar de apps worden weggehaald. Het team achter de app meldt dat dienst hier niet voor bedoeld is.

Er wordt echter niet uitgelegd wat er nu precies voor zorgt dat Telegram en Snapchat worden geblokkeerd, maar bijvoorbeeld Twitter en Facebook weer niet. Wellicht gaat het om specifieke concurrentie; Telegram beschikt over een hoop fotofilters, terwijl Snapchat eveneens een platform is waar je snel foto’s op kunt delen. Eerder kwam al voor dat WhatsApp op Android verwijzingen naar Telegram blokkeert, door niet automatisch een link aan te maken wanneer iemand een Telegram-link deelt. Of dit er wat mee te maken heeft, is echter onduidelijk.

  • Instagram
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.