Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iPad Air 3 of iPad Pro mini: dit is wat we verwachten

Geschreven door
Geplaatst op17 maart 2016, 17:33 CategorieiPad

Op 21 maart is het zover; dan gaan niet alleen de lente van start, ook komt Apple met nieuwe producten. In de VS kondigt het bedrijf waarschijnlijk meerdere producten aan. Naast een goedkopere en kleinere iPhone SE kunnen we mogelijk de iPad Air 3 of iPad Pro mini verwachten.

Wat verwachten we van de nieuwe iPad?

Het blijft bij Apple altijd gissen tot het laatste moment maar de laatste maanden zien we steeds sterker wordende geruchten verschijnen. Maar, zelfs over de naam is eigenlijk nog niemand zeker. Waar we voorheen vaak spraken over de iPad Air 3, de opvolger van de iPad Air 2, zien we de laatste weken vaak de iPad Pro mini, een kleine versie van de iPad Pro, voorbij komen. Welke naam Apple ook kiest, het lijkt in ieder geval een premium tablet met een paar interessante features te worden.

Over de grootte lijkt iedereen het eens; de volgende iPad krijgt een formaat van 9,7-inch mee. Het scherm zou daarbij voorzien worden van de hoge 4K Ultra HD-resolutie. Helaas lijkt het nog te vroeg voor een oled-scherm, dat verwachten we op zijn vroegst volgend jaar pas. Daarbij is het de vraag of Apple Fore Touch 3D, de nieuwe druktechnologie van de iPhone 6S en iPhone 6S Plus, in de tablet zal integreren.

Over wat we onder de motorkap gaan zien is ook nog niet iedereen het eens maar de meeste bronnen denken dat we 4GB aan werkgeheugen kunnen verwachten, een upgrade waar veel intensieve gebruikers om vroegen. Natuurlijk kunnen we ook weer een volgende generatie processor verwachten, die weer iets sneller en krachtiger is.

iPad-Pro-render-3

Qua uiterlijk zal de trend van dunner en lichter weer voortgezet worden, maar wij vragen ons af waar de grens ligt. Een 4K-scherm vraagt heel wat van de accu dus wellicht krijgen we op dit vlak weinig grote veranderingen te zien. De camera lijkt wel aangepast te worden; met een betere sensor, meer megapixels en ook een flitser aan de achterzijde. Net als de iPad Pro zou het nieuwe model vier speakers krijgen, wat moet zorgen voor een breder audio-effect, uit meerdere posities.

De iPad Pro mini of de iPad Air 3 wordt dan wel op 21 maart aangekondigd maar we verwachten dat de tablet pas ergens na de zomer in de Nederlandse winkels zal liggen. De tablet komt waarschijnlijk beschikbaar in de bekende kleuren: spacegrijs, zilver, goud en mogelijk roségoud. De vanafprijs is nog onduidelijk maar wij zetten in op 499 euro voor de 16GB-versie.

  • Delen:
Apple iPad Air 2
iOS
Apple iPad Pro
iOS
Apple iPad Pro 9.7 inch
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.