Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iPad Pro van Apple-advocaat geeft het op tijdens hoorzitting Amerikaans Congres

Geschreven door
Geplaatst op2 maart 2016, 22:52 CategorieiPad

Een vervelend moment voor Apple-advocaat Bruce Sewell ontstond toen tijdens een lange hoorzitting voor het Amerikaanse Congres zijn iPad Pro het opgaf. De advocaat verdedigde Apple tegen de eis van de FBI om een iPhone te hacken, om daar gegevens van een vermoedelijke crimineel uit te halen.

iPad Pro leeg?

Na een verhoor van een kleine vier uur is te zien dat de iPad Pro, die op zijn toetsenbordstandaard staat, het opeens opgeeft. Wat er precies aan de hand is, blijft duister, want de tablet is vanaf de achterkant gefilmd. Misschien is de batterij leeg (hoewel die van een iPad Pro het makkelijk tien uur moet volhouden), misschien is er een fout opgetreden in de pdf die de advocaat vanaf de tablet probeert te lezen.

Papier

Maar wel goed is te zien dat de advocaat na het falen van zijn iPad Pro enigszins geërgerd terugvalt op zijn – gelukkig ook meegenomen – papieren documenten om de vragen van de Amerikaanse parlementariërs over de strijd tussen Apple en de FBI of die iPhone nu gehackt mag worden of niet.

iPhone-hack

Over die juridische strijd, die nu politiek is geworden, is al veel geschreven. Apple vindt dat de overheid niet zomaar opdracht mag geven om een telefoon te hacken. De FBI vermoedt dat er belangrijke informatie in dit toestel van een verdachte crimineel in zit, en wil dat gewoon hebben. Apple verwijt de Amerikaanse overheid dat het optreden doet denken aan dat van een politiestaat, en wil er niets van weten. De strijd is nog niet gestreden, en heeft nu het Amerikaanse Congres bereikt.

  • Delen:
Apple iPad Pro
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.