Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Klanten mogen zelf beslissen wat voor opties Pyramid Flipper-tablet krijgt

Geschreven door
Geplaatst op7 maart 2016, 22:57 CategorieWindows

De Finse start-up Eve werkt aan een nieuwe tablet, de Pyramid Flipper. In plaats van zelf iets te bedenken, heeft het bedrijf besloten om toekomstige klanten te vragen wat de tablet allemaal aan boord moet hebben.

Eve T1

Eve heeft vorig jaar met de Eve T1 (filmpje) al een eerste tablet uitgebracht, een goedkope 8-inch tablet die op Windows loopt.

Klanten kiezen

Moet de opvolger van de Eve T1 een usb type-c poort krijgen, een sleuf voor een micro sd-kaart of meer opslaggeheugen van zichzelf? Het Finse bedrijf legt al deze vragen aan de mogelijke geïnteresseerden voor via zijn eigen website. Een paar zaken zijn wel van tevoren vastgesteld. 1: het wordt een Windows 10-tablet. 2: het wordt een tablet/laptop hybride of convertible. En voor de rest mogen de klanten het bijna allemaal uitmaken.

Personeel van Nokia, Xiaomi en Google

Eve heeft interessant personeel aan zich weten te binden in zijn korte bestaan, afkomstig van Google, Nokia, Xiaomi en OnePlus. Deze lieden werken nu allemaal samen bij Eve aan de Pyramid Flipper. Dat is overigens nog een werktitel, meldt CEO en mede-oprichter van Eve Karatsevidis Konstantinos. Hij meldt dat na de presentatie van de Eve T1 veel klanten meldden dat ze toch nog iets misten in de tablet, en die vragen wil hij met de opvolger ervan nu voor zijn. Door klanten van tevoren te vragen wat de tablet moet bevatten.

Componenten

Op de website van Eve staat een vragenlijst, waarbij componenten kunnen worden gekozen. Voor de duidelijkheid staan de prijzen van die componenten erbij, zodat de klant direct het gevolg ziet voor de totaalprijs van de nieuwe tablet.

Sommige zaken kunnen niet meer gekozen worden, die liggen al vast. Ook vast ligt de keuze van de processor. Dat wordt een Intel Core M5.

Kickstand

Klanten hebben al gekozen voor een kickstand om de tablet overeind te houden. Over de rest van het design mag nog gestemd worden.

Website

Wat de tablet uiteindelijk gaat kosten, wil Konstantinos nog niet zeggen. De Eve T1 kostte 159 euro en trok in het begin aardig wat klandizie voor die prijs, er zijn er binnen een maand vijfduizend van verkocht. Daarbij moet in aanmerking worden genomen dat Eve alleen via zijn eigen website verkoopt, zoals OnePlus ook doet om alles zo goedkoop mogelijk te houden.

De tablet is wereldwijd via die website te bestellen. Eind deze maand moet duidelijk zijn hoe de tablet eruit gaat zien, wat hij gaat kosten en wanneer hij klaar is.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.