Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

LG Innotek onthult snellere manier van draadloos opladen

Geschreven door
Geplaatst op31 maart 2016, 16:29 CategorieHardware

De afdeling Innotek van LG heeft een nieuwe, snellere manier van draadloos opladen onthuld. Deze oplader is drie keer sneller dan het huidige aanbod. Binnen dertig minuten zou een smartphone voor vijftig procent opgeladen zijn, zo meldt het bedrijf.

Draadloos opladen kan sneller

De afdeling Innotek van LG heeft een draadloze oplader onthuld van maar liefst vijftien watt waarmee smartphones (en mogelijk ook tablets) mee opgeladen kunnen worden. Deze oplader zou net zo veel energie kunnen bieden aan een draadloos oplaadbaar apparaat als een oplader mét draad. Met deze draadloze oplader wil LG ervoor zorgen dat consumenten snel en draadloos hun toestellen kunnen opladen, zonder daarvoor een stekker in het stopcontact te hoeven steken en ook zonder daarvoor snelheid van opladen te hoeven inleveren.

Het bedrijf heeft aangegeven dat deze manier van draadloos opladen een smartphone (en nogmaals: vermoedelijk ook een tablet) binnen dertig minuten van genoeg energie kan voorzien, om er voor te zorgen dat de accu voor vijftig procent is opgeladen. Dat is drie keer zo snel als het huidige aanbod van draadloze opladers, die slechts over vijf watt beschikken. Deze accessoire is gemaakt volgens de standaarden van World Wireless Power Consortium (WPC) en AirFuel Alliance, waardoor je er dus ook andere apparaten mee kunt opladen.

De verwachting is dat de oplader later dit jaar op de markt wordt uitgebracht.

  • Delen:
LG G4
Android Lollipop (5.1)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.