Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Lollipop meest populaire Android-versie van dit moment

Geschreven door
Geplaatst op9 maart 2016, 9:12 CategorieAndroid

De nieuwste Android-distributiecijfers zijn binnen: uit de cijfers blijkt dat Android 5.0 Lollipop, samen met 5.1, de meest populaire Android-versie is. Daarnaast heeft ook Android 6.0 Marshmallow aan populariteit gewonnen, al is dat nog niet heel erg veel.

Lollipop wint het van KitKat, Marshmallow groeit

Vorige maand konden we al zien dat Android 6.0 Marshmallow, de nieuwste versie van Android, net boven de procent marktaandeel uitkwam binnen de Android-distributiecijfers. En dankzij de broodnodige updates van enkele fabrikanten voor hun toestellen, zoals Samsung, is dat percentage nu gestegen naar 2,3 procent. Dat betekent dus dat het aandeel van Marshmallow verdubbeld is en maand tijd. Daarnaast heeft ook LG in de Verenigde Staten de Marshmallow-update uitgebracht en weten we dat Sony met de uitrol is begonnen.

android-distributiecijfers-maart

Naast Android 6.0 is ook Android 5.0 Lollipop gegroeid als geheel (samen met Android 5.1). Lollipop is in een maand tijd van 34,1 naar 36,1 gesprongen en dat betekent dat Lollipop nu de meest populaire Android-versie is van dit moment. KitKat heeft nu een aandeel van 34,3 procent, Jelly Bean 22,3 procent, Ice Cream Sandwich 2,3 procent en Gingerbread 2,6 procent in handen. En Froyo? Die sluit nog altijd de lijst af met een aandeel van 0,1 procent van alle Android-apparaten. Check ook de bovenstaande gegevens van alle versies van Android.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.