Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Met Xamarin maak je apps voor Windows, Android en iOS

Geschreven door
Geplaatst op30 maart 2016, 20:09 CategorieApplicaties

Microsoft heeft tijdens Build 2016 laten zien hoe ontwikkelaars apps kunnen maken voor zowel Windows, Android als iOS: met de toepassing Xamarin. Alleen de interface van die apps zouden dan per platform aangepast hoeven te worden.

Xamarin: apps met dezelfde code, maar andere interface

Tijdens de Build 2016-presentatie van Microsoft heeft het bedrijf een voorbeeld laten zien van de manier waarop een app gemaakt kan worden met de tools van Xamarin, een bedrijf dat de softwaregigant een maand geleden heeft overgenomen. Deze tools stellen ontwikkelaars in staat apps te maken die de code met elkaar delen, maar qua interface aangepast kunnen worden voor een specifiek platform. Zo kunnen dezelfde applicaties gemaakt worden voor Windows, Android en iOS, zonder dat het die developers een hoop extra moeite kost.

Want die interface moet toch aangepast worden, aangezien elk platform andere richtlijnen heeft (al komen die richtlijnen wel dichter bij elkaar). Als voorbeeld wordt de universele Windows 10-applicatie Microsoft Health gegeven. Deze applicatie is gebouwd in Visual Studio. Vervolgens zorgt Xamarin voor een laag bovenop C#, waarmee het mogelijk wordt een app ‘achteruit te poorten’ naar andere platformen. Het enige wat hierna nog hoeft te gebeuren, is de interface voor het platform te maken. Zo maken developers hun apps met Visual Studio.

Lees hier meer over de aankomende update van Windows 10.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.