Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft rolt Windows 10 Mobile uit

Geschreven door
Geplaatst op18 maart 2016, 9:16 CategorieWindows

Microsoft heeft bekendgemaakt dat de uitrol van Windows 10 Mobile is begonnen, maar dat niet alleen Windows Phone 8.1-apparaten hem zullen krijgen. En dat terwijl het bedrijf uit Redmond wel de belofte had gemaakt dat elk Phone 8.1 device de upgrade zou krijgen.

Download nu de upgrade naar Windows 10 Mobile

Microsoft is begonnen met de uitrol van Windows 10 Mobile. De upgrade is nu te downloaden voor een aantal Windows Phone 8.1-apparaten, maar niet allemaal (zoals Microsoft wel beloofd had). De volgende achttien toestellen mogen in elk geval op de update rekenen: Lumia 1520, 930, 640, 640XL, 730, 735, 830, 532, 535, 540, 635 (1GB), 636 (1GB), 638 (1GB), 430, 435, BLU Win HD w510u, BLU Win HD LTE x150q en MCJ Madosma Q501. De Lumia 950, 950 XL, 650, 550, Xiaomi Mi4 en Alcatel OneTouch Fierce XL hebben de software al.

Om te kunnen upgraden, dien je een aantal dingen te doen.

  • Ga naar de Windows Store via deze link voor de Upgrade Advisor
  • Check of je apparaat klaar is voor de upgrade
  • Is je apparaat geschikt, zorg er dan voor dat het apparaat is aangesloten op het stroomnetwerk
  • Zorg ervoor dat je verbonden bent met een WiFi-netwerk
  • Maak voor de zekerheid ook een back-up van je al je bestanden (media, contacten, et cetera)
  • Zorg ervoor dat er genoeg ruimte op je apparaat hebt

De reden dat Microsoft Windows 10 Mobile niet voor alle apparaten met Windows Phone 8.1 uitbrengt, is om ervoor te zorgen dat die apparaten een soepele ervaringen blijven aanbieden. De kans is namelijk aanwezig dat wanneer Mobile op de hardware staat,  het toestel slechter kan functioneren. 10 Mobile biedt gebruikers een hoop verbeterde elementen aan, zoals een nieuw Startscherm, betere Live Tiles, bredere app-ondersteuning, Windows Hello en Continuum. Sommige functies zullen echter niet op alle smartphones en tablets werken.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.