Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Miitomo van Nintendo erg populair in Japan

Geschreven door
Geplaatst op21 maart 2016, 10:32 CategorieAndroid

De eerste app die Nintendo zelf uitbrengt voor smartphones en tablets, Miitomo, blijkt een regelrechte hit te zijn in het land van de rijzende zon. Binnen drie dagen is het Nintendo gelukt om één miljoen mensen aan de applicatie te koppelen.

Miitomo heeft 1 miljoen gebruikers

Dat Nintendo een applicatie uitbrengt voor Android en iOS is nog steeds een beetje de wereld op z’n kop, maar Miitomo laat wel zien dat mensen daarop hebben gewacht. In de eerste drie dagen sinds de lancering van de communicatieapplicatie is het de Japanse spelmaker namelijk gelukt naar de top van de populairste apps op iOS te stijgen. Ook heeft het bedrijf via Twitter bekendgemaakt dat er nu al één miljoen gebruikers zijn. Met deze app kun je een Mii-personage naar je eigen evenbeeld scheppen en chatten met je vrienden.

De app is gratis te downloaden (voor nu nog alleen in Japan, maar later deze maand ook in Nederland), maar bevat wel enkele in-app-aankopen waarmee gebruikers kleding en dergelijke kunnen aanschaffen. Hoewel het goed nieuws is dat de app nu al een succes is, waren toch veel mensen teleurgesteld dat de eerste app van Nintendo geen game was. Maar ook daar komt binnenkort verandering in, aangezien de nieuwe bestuursvoorzitter van het bedrijf heeft aangegeven dat de volgende app een game is met een bekend Nintendo-personage.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.