Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Netflix kondigt databesparende feature voor mobiel aan

Geschreven door
Geplaatst op28 maart 2016, 8:58 CategorieAndroid

Netflix heeft officieel de databesparende feature aangekondigd voor mobiele apparaten. De videokwaliteit zou goed genoeg moeten zijn voor het kleine scherm. Dat heeft de videostreamingdienst via de eigen website naar buiten gebracht.

Netflix laat je straks onderweg data besparen

In de afgelopen maanden is Netflix achter de schermen gaan werken aan een optie waarmee je onderweg data kunt besparen wanneer je naar een film of serie kijkt op je smartphone of tablet. Sterker nog: de optie dook eerder al heel kort op in de Android-applicatie, maar dat bleek een fout te zijn van het bedrijf. Het was toen nog helemaal niet de bedoeling dat die functie in de app terecht zou komen. Maar nu is het officieel: vanaf mei kun je een update verwachten voor de mobiele applicaties van de streamingdienst, mét de optie voor databesparing.

Op die kun je lezen dat het bedrijf geen complicaties is tegengekomen bij het uitproberen van de databesparende functie. Ook zou de kwaliteit meer dan prima zijn, geeft Netflix aan. De maximale bitrate wordt straks 600kbps en dat moet goed genoeg zijn voor de kleine schermen die je op mobiele apparaten vindt. Het feit dat er een grens op de bitrate ligt, betekent dat je dus niet excessief veel data kunt gebruiken tijdens het kijken van een film of serie. Mocht je het toch niets vinden, dan heb je de optie de feature altijd uit te zetten.

  • Netflix
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.