Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nexus 6P ontvangt snelheidsverbeteringen in update

Geschreven door
Geplaatst op10 maart 2016, 20:23 CategorieAndroid

Bij de maandelijkse veiligheidsupdates die Nexus-apparaten apparaten ontvangen blijken er meer dan alleen enkele kritieke bugs te zijn gefixt door Google. Een werknemer van Google heeft namelijk laten weten dat bij de veiligheidsupdate van maart ook enkele snelheidsverbeteringen zijn doorgevoerd aan de Nexus 6P.

Snelheidsverbeteringen en vervelende niet storen bug aangepakt

Allereerst is er door de tick rate van de processor op te hogen van 100 mhz naar 300 mhz de snelheid van de Nexus 6P verbeterd. Ook is het werkgeheugen minder agressief afgesteld en zijn de input/output (IO) performance verbeterd. Dit zal ervoor moeten zorgen dat zowel achtergrond- als voorgrondprocessen sneller moeten runnen. Daarnaast is de vervelende niet storen bug, waar de optie “niet storen tot volgend alarm” verdwijnt bij de laatste paar dagen van de maand, eindelijk opgelost. Andere Nexus-apparten zoals de Nexus 5 hadden hier ook last van, het is niet bekend of het bij deze apparaten ook is aangepakt.

Ten slotte zijn ook enkele verbindingsproblemen aangepakt, aldus Google.

Verkrijgbaarheid

Deze kleine update voor de Nexus 6P heeft het build-nummer MHC19l meegekregen. Door naar instellingen –> over de telefoon –> build-nummer te gaan kan je checken of je al de update hebt ontvangen. Is dat niet het geval, dan kan je de update één dezer dagen verwachten via een OTA update. Het is van Google bekend dat ze hun updates gefaseerd uitrollen, in het slechtste geval kan het nog ongeveer een week duren voordat jij de update ontvangt. Mocht je niet kunnen wachten, dan kan je nog altijd de factory image handmatig flashen.

  • Delen:
Google Nexus 6P
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.