Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Office-apps gratis te gebruiken op 9.7-inch iPad Pro

Geschreven door
Geplaatst op24 maart 2016, 10:30 CategorieiPad

Goed nieuws voor diegenen die hun zinnen gezet hebben op de nieuwe iPad Pro met 9.7-inch scherm. De Office-apps van Microsoft zijn gratis te gebruiken op de nieuwste tablet van Apple. Dit is nogal opvallend aangezien bij de lancering van de 12.9-inch iPad Pro duidelijk werd dat hiervoor betaald moest worden.

Microsoft bevestigt deze week tegenover MSPoweruser dat de Office-apps (Word, Excel, PowerPoint en OneNote) gratis gebruikt kunnen worden door consumenten die over een 9.7-inch iPad Pro beschikken. De reden hiervoor is echter in lijn met de regels die Microsoft eerder opgesteld heeft. Zo kunnen alleen apparaten met een scherm van 10.1-inch of kleiner voor gratis gebruik in aanmerking komen.

Microsoft geeft aan dat apparaten met een scherm van 10.1-inch of kleiner vaak door consumenten gekocht worden en minder voor productiviteit ingezet worden. Grotere modellen zijn aantrekkelijker voor zakelijke en intensieve gebruikers. Vanaf 10.1-inch ziet Microsoft de apparaten als laptop/netbook en daarom moet voor het gebruik van de Office-apps verplicht een Office 365-abonnement afgesloten worden.

Consistent with our business model, after signing in with a free Microsoft account, the core viewing, creating, editing and printing experience is free in Office apps for iOS, Android and Windows 10 Mobile, on devices 10.1” or smaller. An Office 365 subscription enables scenarios where consumers want to do things that go beyond the basic freemium experience such as using track changes in Word, Pivot Tables in Excel or Presenter View in PowerPoint.

Je kunt de Office-apps van Microsoft dus gratis gebruiken op je nieuwe 9.7-inch iPad Pro maar om alle premium features van de apps te ontsluiten is nog altijd een Office 365-abonnement vereist.

  • Delen:
Apple iPad Pro 9.7 inch
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.