Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Oppo R9 en R9 Plus officieel aangekondigd

Geschreven door
Geplaatst op17 maart 2016, 14:44 CategorieAndroid

Oppo heeft dan eindelijk de Oppo R9 en de R9 Plus aangekondigd: twee phablets die op een versie van Android 5.1 draaien, onder het ColorOS. De eerstgenoemde versie heeft een scherm van 5,5 inch en de tweede variant heeft een scherm van zes inch.

Dit zijn ze: de Oppo R9 en de R9 Plus

Oppo heeft vandaag twee nieuwe phablets aangekondigd: de R9 en de R9 Plus. Dit zijn twee premium mid-range modellen, die allebei draaien op het ColorOS (versie 3.0). Dat is een zelfgemaakte versie van Android 5.1 Lollipop. Deze versie van het besturingssysteem is niet alleen sneller, maar ook feller en lichter dan zijn voorganger. Daarnaast zijn de grote smartphones voorzien van camera’s met een behoorlijk aantal pixels, relatieve grote batterijen, haast randenloze displays, vingerafdrukscanners en natuurlijk fast-charging.

Hieronder zetten we de specs per phone op een rijtje.

Oppo R9

 • 5,5 inch (1080 bij 1920) Amoled-display – 77.68% sceen-to-body ratio
 • Octacore MediTek Helio P10-processor
 • 4GB aan werkgeheugen
 • 64GB opslagruimte (uitbreidbaar tot 128GB)
 • Dertien megapixel-camera met f/2.2 aperture en 4K-video
 • Zestien megapixel-frontcamera met een groothoeklens van 78 graden
 • Vingerafdrukscanner
 • 2,850mAh-accu met VOOC Flash Charge (na vijf minuten opladen, twee uur te gebruiken)

Oppo R9 Plus

 • Zes inch (1080 bij 1920) Amoled-display
 • Octacore Snapdragon 652-processor
 • 4GB aan wergkeheugen
 • 64GB/128GB opslagruimte (uitbreidbaar tot 128GB)
 • Zestien megapixel Sony-camera met f/2.0 aperture, PDAF en 4K-video
 • Zestien megapixel-frontcamera met een groothoeklens van 78 graden
 • Vingerafdrukscanner
 • 4,210mAh-accu met VOOC Flash Charge

We hadden het er net al even over: de nieuwste versie van het ColorOS is sneller dan zijn voorganger. Tot 25 procent sneller zelfs, waardoor die minder van de processor vraagt. En dat zorgt er weer voor dat de batterij ook ontzien wordt, waardoor je er zeker van bent dat de phablets (helemaal de R9 Plus) een complete dag (en waarschijnlijk langer) meegaat. Voor nu is bekend dat de toestellen alleen in China worden uitgebracht, voor prijzen vanaf 380 euro en 445 euro. Wellicht komen de phablets ook naar Europa en Nederland toe.

 • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.