Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Review: Fresh ’n Rebel Powerbank 9000 mAh (2PB3000)

Geschreven door
Geplaatst op30 maart 2016, 12:02 CategorieAccessoire reviews

In deze review kijken we uitgebreid naar de Fresh ’n Rebel Powerbank 9000 mAh (2PB3000): de reservebatterij voor je smartphone en tablet. In dezelfde serie zijn ook de Powerbank 6000 (2PB2000) en de Powerbank 3000 (2PB1000) uitgebracht.

Wat is een powerbank?

In een wereld waar de batterijen in onze smartphones en tablets hopeloos achterlopen op de rest van de technologie aan boord, die heel wat energie kan verbruiken, is het maar wat handig dat er accessoires zoals een powerbank bestaan. Een powerbank is kort gezegd een speciale batterij, verpakt in een handzaam omhulsel en voorzien van een speciaal circuit dat de energietoevoer controleert. Ze stellen gebruikers in staat energie op te slaan (door de batterij op te laden) die later gebruikt kan worden voor al je mobiele apparaten, zoals je tablet.

Powerbanks komen in verschillende soorten en maten. De meest bekende versie is misschien wel dat extra apparaat waar je mensen soms mee ziet lopen, die middels een usb-kabel gekoppeld is aan een smartphone of tablet. Dan heb je nog de powerbanks die hun energie halen uit de zon; dit vergt wel meer tijd om op te laden, in vergelijking met powerbanks die je met een kabel in de muur plugt (of je computer). En dan hebben we nog het batterijenhoesje, die een hoesje en powerbank in één combineert. Maar daar wordt je apparaat log van.

fresh-n-rebel-powerbank-9000-voorkant

Powerbanks vind je dus in verschillende soorten en maten (hoeveelheid milliampere) en worden dus op verschillende manieren opgeladen. Het komt vaak voor dat je een powerbank middels een usb-kabel oplaadt door hem in je computer of een oplader te pluggen. Lees in elk geval altijd de korte handleiding die meegeleverd wordt, om er zeker van te zijn dat je correct met zo’n apparaat omgaat. Daarnaast hebben de meeste powerbanks wel een led-indicator om te checken hoeveel energie er nog is of hoe lang het nog duurt totdat die is opgeladen.

Hoe lang een powerbank meegaat, is moeilijk te zeggen op korte termijn. Goedkopere modellen verliezen wellicht snel de mogelijkheid energie op te slaan en verliezen daarmee dus in feite één van de twee functies die het moet hebben. Ook is het moeilijk te zeggen hoe lang een powerbank zijn energie vast kan houden wanneer die is opgeslagen; voor een goede batterij geldt de vuistregel drie tot zes maanden. En hoe groter het aantal milliampere van de powerbank, hoe vaker je een apparaat (volledig) kunt opladen.

Dit is de Fresh ’n Rebel Powerbank 9000 mAh

Begin januari kondigde Fresh ’n Rebel de nieuwe lijn Powerbank aan. De Powerbanks van Fresh ‘n Rebel zijn oplaadbare reservebatterijen op zakformaat waarmee smartphones, tablets en andere mobiele apparaten overal kunnen worden opgeladen. Ze zijn lekker compact en licht en daardoor ideaal voor wanneer je weet dat je een lange tijd voor de boeg hebt, zonder toegang tot een stopcontact. De nieuwe Powerbank-serie bestaat uit drie Powerbanks die verkrijgbaar zijn in vijf opvallende kleuren, met een vermogen van 3000, 6000 of 9000 mAh.

Aan de voorkant zitten enkele led-lampjes waar je direct het energieniveau mee kunt controleren. Daarvoor druk je eenmalig op de zilveren knop, waarna de lampjes gaan branden. Dit is handig voor het opladen van het apparaat zelf, maar natuurlijk ook wanneer je je tablet oplaadt: zo weet je ongeveer hoeveel energie je nog over hebt. Telefoons en tablets zijn ook veilig dankzij stroombegrenzing, overspanningsbeveiliging, bescherming tegen oververhitting en ontlading, beveiliging tegen stroompieken en kortsluitbeveiliging.

fresh-n-rebel-powerbank-9000-lampjes

Voor deze recensie hebben wij de Fresh ’n Rebel Powerbank 9000 mAh (2PB3000) getest. Deze variant is voorzien van twee usb-poorten, één gewone poort van 1 A en één krachtige poort van 2,4 A waarmee apparaten tweemaal zo snel kunnen worden opgeladen. Daarnaast is het mogelijk twee apparaten tegelijkertijd op te laden. Een snelle rekensom leert ons ook dat je bijvoorbeeld je smartphone, met een batterij van minder dan 3000 mAh, drie keer kunt opladen met deze powerbank, terwijl grotere tablets vaak al twee keer opgeladen kunnen worden.

In de praktijk blijkt dat ook gelukkig het geval te zijn. We hebben gemerkt dat we vaker onze smartphone dan tablet aan de powerbank gekoppeld hebben en in beide gevallen duurde het ongeveer anderhalf tot twee uur voordat de batterij volledig voorzien was van energie. Helaas is de Powerbank 9000 mAh niet voorzien van usb type-c, dus de meest moderne tablets zullen niet kunnen profiteren van de snelle oplaadfunctie. Gelukkig kun je wel een usb-type-c-naar-usb-kabel kopen, maar dat vergt dus een extra investering (mits je die nog niet hebt).

fresh-n-rebel-powerbank-9000-onderkant

Bouwkwaliteit en gewicht

De Fresh ’n Rebel Powerbank 9000 mAh (2PB3000) weegt zo’n 200 gram en in je rugzak merk je helemaal niet dat je hem mee op pad neemt. Heb je direct stroom nodig en ben je aan het lopen, dan is het formaat ook compact genoeg voor je broekzak, maar dan voel je hem dus wel zitten. De bouwkwaliteit is verder prima te noemen. Het apparaat is stevig, voelt ook heel solide aan en kan tegen een stootje. Er is gebruik gemaakt van zacht aanvoelende materialen en geborsteld metaal met een label van getaand leer dat is voorzien van het Fresh ‘n Rebel-logo.

Conclusie

De Fresh ’n Rebel Powerbank 9000 mAh (2PB3000) is een prima en stevige powerbank, die de meeste mobiele apparaten, zoals smartphones en tablets, in huis kan opladen, wanneer er geen stopcontact beschikbaar is. Het opladen gaat op een redelijk tempo; dat geldt voor de mobiele apparaten die je er aan koppelt en voor de powerbank zelf. Dankzij de led-lampen weet je ook precies waar je aan toe bent. Helaas wordt er geen usb type-c-kabel meegeleverd, waardoor de kans aanwezig is dat je er zelf nog eentje moet bijkopen voor optimaal gebruik.

fresh-n-rebel-powerbank-9000-achterkant

Wel moeten we erbij zeggen dat de Powerbanks van Fresh ’n Rebel aan de dure kant zijn. Voor ongeveer de helft van dit bedrag heb je ook een powerbank van het Chinese Xiaomi, met nog eens duizend milliampere meer. Voor een paar euro extra, kun je die 9000 mAh ook nog eens verdubbel, wanneer je even snel Google raadpleegt. Wellicht dat de materialen voor dat hogere bedrag hebben gezorgd – dat is moeilijk te zeggen. De bouwkwaliteit is in elk geval van hoog niveau en de buitenkant van  oplaadbare reservebatterij voelt ontzettend luxe aan.

Prijs en beschikbaarheid

De Powerbanks zijn verkrijgbaar in de kleuren Indigo, Army, Concrete, Peppermint en Cupcake. Het kleine formaat kost 19,99 euro, het midden formaat 29,99 euro en het grote formaat 39,99 euro. Er is ook een oplaadstation beschikbaar, waar je de Powerbanks mee kunt opladen. Het Charging Station kan twee Powerbanks tegelijk opladen en dankzij de meegeleverde Powerbank-adapters passen alle Fresh ‘n Rebel Powerbanks erin. De twee extra USB-poorten aan de achterkant van het oplaadstation zijn ideaal voor het opladen van andere apparaten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.