Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung Galaxy S7 (Edge) kan dienst doen als wifi-repeater

Geschreven door
Geplaatst op12 maart 2016, 12:37 CategorieAndroid

De Samsung Galaxy S7 Edge is uitgerust met een nieuwe feature, die vooral voor toeristen van pas kan komen. De phablet kan een wifi-signaal, van een hotel bijvoorbeeld, versterken en via dit wifi-signaal kunnen dan weer andere wifi-apparaten het internet op.

Geen simkaart nodig

In de meeste smartphones en tablets waar een simkaart in kan, is een optie beschikbaar waarmee het mobiele internetsignaal gedeeld (tethering) kan worden met andere apparaten. Maar dat maakt gebruik van mobiel internet, wat in het buitenland aardig in de papieren kan lopen.

Mobiele wifi-repeater

Door deze nieuwe mogelijkheid in de Galaxy S7 en de Galaxy S7 Edge kunnen kosten worden bespaard, omdat de smartphone het wifi-signaal doorgeeft aan andere apparaten, alsof het een soort mobiele wifi-repeater is. Daarbij wordt het dure mobiele internet niet gebruikt.

Deze optie heet wifi-sharing, en die is te vinden onder het tabblad ‘meer’ in het mobiele hotspot-menu waar je via de instellingen > mobiele hotspot en tethering in komt.

wifi-sharing galaxy s7 edge

 

Chromecast

In theorie kan een toerist in een hotelkamer zo ook de Chromecast gebruiken om zijn eigen shows op de hoteltelevisie (mits voorzien van een hdmi-aansluiting) te zien. De Chromecast kan ook via het wifi-signaal van de telefoon aan het internet worden verbonden.

Alles hangt natuurlijk wel af van de bandbreedte die via zo’n hotel-wifisignaal kan worden gebruikt, en meestal is dat niet al te florissant. Zeker niet als er nog andere Samsung Galaxy S7 (Edge)-bezitters in het hotel zijn. Maar de mogelijkheid is nieuw, en de S7 (Edge) zijn de enige twee toestellen die dit momenteel bieden.

  • Delen:
Samsung Galaxy S7 Edge
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.