Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Skype en meer apps krijgen integratie met Cortana

Geschreven door
Geplaatst op30 maart 2016, 20:19 CategorieApplicaties

Binnenkort krijgt Skype een update waarmee het mogelijk wordt om met Cortana te chatten, die het één en ander voor je kan regelen met commando’s. Onduidelijk is momenteel nog of deze update ook naar Nederland toe zal komen. Ook andere apps krijgen een Cortana-integratie.

Cortana wordt geïntegreerd in verschillende apps

Binnenkort is het voor Skype-gebruikers mogelijk reizen te boeken, te winkelen en te plannen door simpelweg een gesprek te openen met de digitale assistent Cortana. Dat heeft Microsoft tijdens Build 2016 aangekondigd, waar het bedrijf nog meer bekendgemaakt heeft over de toekomst van het Windows-platform. Microsoft geeft aan dat de Cortana-assistent in feite als een tussenpersoon wordt gebruikt tussen de gebruiker en de bot van het bedrijf waarmee contact gezocht moet worden. Daarna zal die bot weer worden weggedaan.

Deze manier van zakendoen lijkt enorm op wat Facebook in de planning heeft voor M, de digitale assistent die in Facebook Messenger gebouwd wordt. Verschillende bedrijven zouden werken aan bots voor Facebook’s dienst en nu dus ook voor de dienst van Microsoft. In tegenstelling tot die van Facebook, zal Cortana in de Windows 10-apps geen hulp van menselijke hand nodig hebben om te kunnen fungeren. Ook andere apps, zoals Outlook, mogen rekenen op dezelfde integratie. In Nederland is dit nog niet beschikbaar.

Lees hier meer over de aankomende update van Windows 10.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.