Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Smart Covers iPad Air 2 niet gebruiken met 9,7 inch iPad Pro

Geschreven door
Geplaatst op22 maart 2016, 19:15 CategorieiPad

Hoewel de iPad Pro met een 9,7 inch-scherm even groot is als de iPad Air 2, wordt toch afgeraden dezelfde Smart Covers voor beide tablets te gebruiken. De oudere Smart Covers zijn namelijk niet helemaal compatible met het nieuwe iPad Pro-model.

Smart Covers niet gebruiken met iPad Pro (9,7 inch)

De 9,7 inch iPad Pro, die op maandagavond is aangekondigd, en de iPad Air 2 mogen dan wel even groot en even dun zijn, toch is het niet verstandig om de Smart Covers van de laatstgenoemde te gebruiken op het nieuwe Pro-model. Dat geldt overigens ook voor andere accessoires, zoals de Smart Case. Het nieuwe iPad Pro-model wordt gelanceerd met zijn eigen lijn aan accessoires en dat is dus niet zonder reden: de bestaande accessoires aansluiten kan voor problemen zorgen vanwege de nieuwe Smart Connector.

Dat heeft Apple in een interview aangegeven. De manier waarop de accessoires zich vastklikken werkt anders met de iPad Pro (9,7 inch) dan met de iPad Air; de mogelijkheid dat er dan iets stuk gaat, is aanwezig. En hoewel je de nieuwe Pro wel in de oude Smart Case zou kunnen stoppen, kom je er toch al gauw achter dat de aansluitingen en speakers op andere (of meer…) plekken zitten dan dat met de iPad Air 2 het geval was – daardoor is die Case dus technisch gezien niet compatible. Dit geldt overigens ook voor alle third-party Smart Covers en Cases.

  • Delen:
Apple iPad Pro 9.7 inch
iOS
Apple iPad Air 2
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.