Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sony vormt nieuw bedrijf voor ontwikkeling PlayStation Mobile games

Geschreven door
Geplaatst op24 maart 2016, 11:42 CategorieApplicaties

Sony gaat zich meer richten op de ontwikkeling van mobiele games voor smartphones en tablets maar dan wel met een nieuw dochterbedrijf dat ForwardWorks heet. Dit bedrijf gaat volgens de fabrikant volwaardige games ontwikkelen die gebaseerd zijn op bestaande PlayStation-titels.

De nieuwe games worden volwaardige titels, gebaseerd op de verhalen van reeds gelanceerde PlayStation-games en met karakters uit die games. Daarbij werkt ForwardWorks aan een netwerk of dienst voor smartphones en tablets. Mogelijk bedoelt Sony hier een uitbreiding van het PlayStation Network mee.

In eerste instantie moeten de games, welke ontwikkeld worden voor zowel Android als iOS, in Azië verschijnen. Sony maakt niet duidelijk of de games in een later stadium ook naar Europa komen. Ook is niet duidelijk wanneer de eerste games uitgebracht worden.

De ontwikkeling van games met ForwardWorks is niet de eerste poging van Sony om voet aan de grond te krijgen in de markt voor mobiele games. We kennen allemaal het PlayStation Mobile-platform met bijbehorende Android-app nog maar hiermee werd vorig jaar gestopt.

Eerder deze week mengde ook Nintendo zich eindelijk in de strijd om mobiele games. Het bedrijf introduceerde zijn eerste mobiele app; Miitomo.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.