Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Twitter behoudt limiet van 140 tekens

Geschreven door
Geplaatst op21 maart 2016, 9:34 CategorieAndroid

De bestuursvoorzitter van Twitter, Jack Dorsey, heeft in een interview aangegeven dat het limiet van honderdveertig tekens per tweet, blijft bestaan en dus niet wordt verhoogd naar tot wel tienduizend tekens.

Twitteren met 140 tekens blijft

Het nieuwe jaar was nog geen week oud, of we kregen al het gerucht te horen dat Twitter, één van de grootste sociale media van dit moment, het limiet per tweet zou willen verhogen van honderdveertig naar tienduizend tekens. Intern zou er naar dit project worden verwezen met de naam Beyond 140. Het is inmiddels wel mogelijk om een direct message (een privébericht) van tienduizend tekens naar elkaar te versturen. Jack Dorsey, bestuursvoorzitter van het medium, heeft dit weekend duidelijk gegeven over het eventuele nieuwe limiet.

En wat blijkt: het limiet van honderdveertig tekens blijft bestaan. Er zijn ook geen plannen om dat limiet te verhogen, naar welke aantal dan ook. Dorsey zelf vindt het een mooi limiet, omdat het gebruikers in staat stelt heel beknopt te vertellen wat ze te melden hebben – en dat is en blijft toch de kracht van het sociale medium. Twitter bestaat momenteel tien jaar en experts hebben aangegeven dat het medium wel over zijn hoogtepunt heen is. Ooit waren er één miljard accounts op het netwerk; nu ligt dat aantal op 320 miljoen dagelijks actieve profielen.

  • Twitter
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.