Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Update Google-app schoont app-lade op Android op

Geschreven door
Geplaatst op21 maart 2016, 9:24 CategorieAndroid

Google heeft een update uitgebracht voor de Google-applicatie op Android, die onder meer de app-lade een beetje opruimt. Ook zijn er nog andere veranderingen zichtbaar, zoals een Assist-modus wanneer je een woord selecteert in je browser.

Google-app op Android voorzien van update

Google heeft dit weekend de officiële Google-app van een update voorzien, die het versienummer ophoogt naar versie 5.11. Er zijn een paar wijzigingen doorgevoerd die je wellicht niet meteen zullen opvallen. Hieronder nemen we ze met je door.

  • Verandering aan de app-lade: de zoekbalk zit nu aan de interface van de app-lade vast, zodat er meer cohesie is tussen de twee elementen. Daarnaast zal de lade nu de positie onthouden die de gebruiker voor het last had wanneer hij de app-lade afsloot. Wanneer er een app wordt geopend, dan zal die positie vergeten worden. Ook is het zo dat wanneer je naar apps zoekt en je doet het toetsenbord naar beneden, dat je dan de pagina met gevonden apps open hebt staan (hij wordt dus niet meer afgesloten).
  • Snelkoppeling naar Google Now: er is ook een snelkoppeling naar Google Now toegevoegd. Die komt omhoog wanneer je een tekst selecteert, bijvoorbeeld in je browser. Er is een nieuwe optie toegevoegd: Assist. Wanneer je daarop tapt, dan zal Google Now reageren op dat specifieke woord. Uiteraard kun je nog steeds de Home-knop ingedrukt houden, maar dan krijg je dus meerdere resultaten tegelijk.

Je kunt de update hier alvast downloaden vanaf APK Mirror.

  • Google
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.