Update voor de OnePlus 2, maar nog geen Android Marshmallow

04 maart 2016 1 Minuut 1 Reacties
oneplus-2

OnePlus heeft een update beschikbaar gesteld voor de OnePlus 2. Deze phablet krijgt echter nog geen Android 6.0 Marshmallow.

De update heeft alleen betrekking op de softwareschil die om Android heen zit. Deze OxygenOS krijgt een update naar ersie 2.2.1. Maar de onderliggende Androidversie blijft ongewijzigd, in Lollipop 5.1.

Raw-foto’s

Volgens OnePlus krijgt de OnePlus 2 er een heleboel nieuwe functies bij na de update. Ook worden de prestaties van de phablet verbeterd. De grootste verbetering zit in de camera. Er komt ondersteuning voor raw-foto’s (ongecomprimeerd) in de camera van de telefoon. Dit soort foto’s is qua bestandsformaat enorm groot, maar biedt (semi)professionele fotografen veel extra mogelijkheden om foto’s te bewerken.

Roaming en Roemeens

Voorts worden er verbeteringen doorgevoerd aan de bluetooth en de ultra sim-compatibiliteit, en zijn problemen met roaming opgelost. Ook wat andere bugs in de camerasoftware zijn geplet. Voor de Roemenen onder onze lezers; die zullen blij zijn te lezen dat de ondersteuning voor de Roemeense taal is toegevoegd. Voorts is er nog een veiligheidsupdate bij gedaan.

Android 6.0 Marshmallow

De update wordt niet naar alle toestellen tegelijk uitgerold, dus de kans bestaat dat sommige eigenaren een tijdje moeten wachten voordat hij op de phablet binnenkomt. Of en wanneer er ook nog een Android 6.0-update aankomt in de toekomst, is nog niet duidelijk. OnePlus zegt daar nu niets over. Eerder werd bekendgemaakt dat Android 6.0 er in he eerste kwartaal van dit jaar zou komen.

Reacties (1)