Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Veel Sony-apparaten ontvangen nu Marshmallow

Geschreven door
Geplaatst op7 maart 2016, 14:26 CategorieAndroid

Sony heeft laten weten dat verschillende Android-apparaten van het bedrijf, waaronder de Z5 Premium, worden voorzien van Marshmallow. De uitrol gaat vandaag wereldwijd van start en kan dus ieder moment aankomen, maar wanneer is helaas niet duidelijk.

Download Marshmallow voor je Android van Sony

Sony is vandaag met de uitrol van Android 6.0 Marshmallow begonnen. De upgrade wordt vanaf nu uitgerold naar een aantal apparaten wereldwijd en het is niet te zeggen wanneer die precies in Nederland zal aankomen. Android 6.0 is elk geval onderweg naar een aantal toestellen van Sony, waaronder de Sony Xperia Z5, Xperia Z5 Compact en de Xperia Z5 Premium, evenals de Sony Xperia Z3+ en de Sony Xperia Z4 Tablet (lees hier onze recensie van de Z4 Tablet). Het gaat dus om zowel tablets als smartphones.

Opvallend is dat Sony Android 6.0 gebruikt voor de software en niet de nieuwste versie, Android 6.0.1. Wel is het zo dat de genoemde Xperia-modellen worden voorzien van de laatste beveiligingsupdate van Google, maar onduidelijk is of Sony-eigenaars de nieuwste emoji krijgen. Wat verder opvallend is: Sony heeft ervoor gekozen dat gebruikers sd-kaarten niet als intern geheugen kunnen instellen. Ook ontbreekt de STAMINA-modus, maar het Japanse bedrijf heeft beloofd deze wel weer in een latere update toe te gaan voegen.

  • Delen:
Sony Xperia Z5 Premium
Android Lollipop (5.1)
Sony Xperia Z4 Tablet
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.