Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Windows 10-update voor insiders laat Microsoft Surface-tablets crashen

Geschreven door
Geplaatst op4 maart 2016, 23:22 CategorieWindows

De laatste Windows 10-update voor insiders, beta-testers van de software, laat met name de Microsoft Surface-tablets crashen. Microsoft erkent het probleem en biedt maar één oplossing aan: uitzetten en weer aanzetten.

Surface-eigenaren moeten oppassen

De update naar build 14279 kan dus beter door eigenaren van een Surface-tablet worden overgeslagen. Bekend is dat de update negatieve gevolgen kan hebben voor de Surface Pro 3, Surface Pro 4 en Surface Book.

Harde reset

Deze apparaten kunnen na de update gaan hangen. Het beeld bevriest en alle input van toetsenbord of trackpad wordt niet meer herkend. Het enige wat er op zit, is het apparaat een harde reset geven middels de aan-uitknop.

Cortana

Build 14279 heeft een flinke opknapbeurt gegeven aan spraakassistent Cortana. Die heeft nieuwe functies gekregen en kan nu overweg met Spaans, Braziliaans Portugees en Canadees Frans. Deze talen zijn niet zomaar automatisch aangemaakt met een translator, maar door het team van Cortana voorzien van de juiste woordkeus, dialect en voorkeuren die bij de talen en hun cultuur horen.

Kat voeren

Ook kan Cortana nu iets aardigs doen met de herinner-functie. Als je Cortana vertelt dat jij eraan herinnerd wilt worden dat je je kat moet voeren, zal Cortana wachten tot je thuis bent, en het geschikte moment afwachten om je de herinnering te sturen.

Inlogscherm

Voorts zijn er in het uiterlijk van de nieuwe Windows 10-build wat veranderingen. Het inlogscherm en het lockscreen hebben nu dezelfde achtergrond. Voorts zijn er verbeteringen aangebracht in het typen in de Japanse taal. Het toetsenbord kan woorden nu beter voorspellen, waardoor het typen sneller moet gaan.

Wil je weten wat tablets en phablets met Windows 10 kunnen? Kijk dan in onze uitleg van het besturingssysteem.

  • Delen:
Lenovo Yoga Tablet 2 13 (Windows)
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.