Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Windows Anniversary Update verschijnt deze zomer gratis

Geschreven door
Geplaatst op30 maart 2016, 19:53 CategorieWindows

Microsoft heeft bekendgemaakt dat de Windows Anniversary Update deze zomer gratis verschijnt voor alle Windows 10-apparaten, waaronder dus tablets. Ook wordt deze update uitgebracht voor Xbox One, die onder meer Cortana aan het platform zal toevoegen.

Deze zomer verschijnt de Windows Anniversary Update

Deze zomer brengt Microsoft de Windows Anniversary Update uit voor alle Windows 10-apparaten. Eén van de nieuwe features wordt Windows Ink, die een grote rol gaat spelen. De feature is bedacht zodat mensen beter en efficiënter met elkaar kunnen samenwerken in een omgeving waar de stylus en het touchscreen centraal staan. Binnen deze hub staan allerlei tips, trucs en handige apps. Cortana en Bing zullen ook worden geïntegreerd met de mogelijkheid, die je in staat stelt contextuele woorden als ‘morgen’ te gebruiken en meer.

windows-ink

Ook kun je met Windows Ink bovenop het lockscreen werken – zo kun je aantekeningen en schetsen maken, zonder het apparaat te hoeven ontgrendelen. Ink wordt tevens bovenop het Universal Windows Platform gebouwd, die ook kan rekenen op enkele aanvullingen en verbeteringen. Zo verschijnen er binnenkort (sommige zijn al verschenen) universele applicaties van Starbucks, Twitter, Vine, Fitbit, Facebook, Facebook Messenger, Instagram, Hulu en Uber. Niet alle apps zullen ook naar Nederland komen – dat is nog even afwachten.

De update verschijnt ook voor Xbox One, deze zomer. Verder is nog naar buiten gekomen dat Microsoft het ontwikkelaars gemakkelijk wil maken bestaande en nieuwe apps en games te kunnen poorten naar alle Windows 10-systemen. Daarvoor heeft het bedrijf uit Redmond een speciale tool geschreven die het conversieproces automatiseert. Ook krijgen developers daardoor toegang tot onder meer Live Tiles en notificaties.

  • Delen:
Microsoft Surface Pro 4
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.