Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

YouTube op Android krijgt andere interface voor uploaden

Geschreven door
Geplaatst op2 maart 2016, 9:39 CategorieAndroid

Het team achter de YouTube-app heeft een update uitgebracht voor de Android-versie, die het uploaden van video’s laagdrempeliger moet maken. De update wordt in fases uitgerold, dus het kan even duren voordat je hem binnen hebt op je smartphone of tablet.

YouTube krijgt update op Android

Het team achter de YouTube-app voor Android heeft een nieuwe update uitgebracht die het uploaden van video’s naar de videostreamingwebsite gemakkelijker moet maken. De eerste verandering die je ziet, is de floating action button: die toont namelijk geen afbeelding meer van een pijltje omhoog, maar toont voortaan een camera. De FAB is te zien op de Home-tab, evenals de Account-tab. Wanneer je nu op die knop drukt, dan kom je in een omgeving terecht waar je video’s in een grid worden ingedeeld, met een previewscherm aan de bovenkant.

Wanneer je op dat schermpje tapt, dan kun je direct beginnen met opnemen. Heb je dat gedaan, dan kun je de clip opnieuw bekijken, annuleren of natuurlijk naar YouTube uploaden. Doe je dat laatste, dan kom je op een editorscherm terecht, waar je van alles kunt instellen en veranderen aan de video. De update komt overigens niet direct naar iedereen toe, maar zal geleidelijk aan worden uitgerold. YouTube is ervan overtuigd dat de nieuwe interface voor iedereen gemakkelijker te gebruiken is; wellicht leidt dit wel tot meer video’s voor het platform.

  • YouTube
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.