Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘ZTE werkt aan opvolger voor Axon-vlaggenschip’

Geschreven door
Geplaatst op20 maart 2016, 16:27 CategorieAndroid

De Chinese fabrikant ZTE zou achter de schermen werken aan een opvolger voor het Axon-vlaggenschip. Het wordt een phablet met een 5,5-inch WQHD-scherm en een Qualcomm Snapdragon 820-processor, aldus de geruchten.

Nieuwe Axon is krachtige phablet

De Axon is de krachtigste telefoon die ZTE nu voert, met een Snapdragon 810-processor en een redelijk indrukwekkend scherm. Voor de opvolger zou ZTE de Snapdragon 820 hebben ingeslagen, en een 5,5-inch scherm met een nog indrukwekkender resolutie van 2560×1440 pixels. De achtercamera zou plaatjes schieten in een resolutie van 21 megapixel en Android Marshmallow 6.0.1 zou zijn voorgeïnstalleerd. Van de Axon zijn sindsdien nog meer varianten verschenen met verschillende prijzen, formaten en interne hardware. Hierboven afgebeeld is de ZTE Axon Max, die onlangs op de markt gebracht.

21-megapixelcamera

De frontcamera van deze nieuwe phablet heeft een hoge resolutie, 8 megapixel. De vierkernige processor is geklokt op 2,1Ghz en die wordt ondersteund door 4GB ram. De gegevens zijn afkomstig uit de GFXBench benchmarksite, waar nieuwe toestellen geregeld worden uitgeprobeerd. Dan laten ze wel hun typenummer en dit soort gegevens over de hardware achter. Het typenummer is ZTE A2017. Dat typenummer slaat vast niet op het jaar waarin ZTE het wil uitbrengen; dat zou al ergens dit jaar moeten zijn.

Prijs

De huidige Axon is op de markt gebracht rond de 420 euro. Het valt te verwachten dat ZTE probeert om de opvolger ook rond die prijs te verkopen. Maar hier is uiteraard nog niets over bekendgemaakt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.