Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Huawei brengt MediaPad T2 10.0 Pro uit

Geschreven door
Geplaatst op17 april 2016, 12:15 CategorieAndroid

Huawei heeft de MediaPad T2 10.0 Pro onthuld. Het is een midrange tablet die op Android loopt. Als kloppend hart zit er een Qualcomm Snapdragon 615-processor in.

Full HD-scherm

Hoewel de meeste hardwarespecificaties de tablet in het midrangesegment plaatsen, steekt er toch één niet onbelangrijk onderdeel ietwat bovenuit: het scherm. Dat is een 10.1-inch S-IPS scherm met een full HD-resolutie, van 1920×1080 pixels. De processor mag dan niet de snelste zijn, het is toch in ieder geval een nette achtkernige, op 1.5Ghz geklokt exemplaar, dat wordt geassisteerd door 2GB ram. Dat is niet al te veel, maar er komt ook een duurdere versie in omloop met 3GB ram.

Grote batterij

De batterij biedt voor 6600 mAh aan stroom. De camera aan de achterkant biedt een resolutie van 8 megapixel. Er zit een led-flitser bij. De camera aan de voorkant heeft een resolutie van 2 megapixel.

De variant met 2GB ram heeft een intern geheugen van 16GB. De variant met 3GB ram heeft 32GB opslaggeheugen aan boord. Het opslaggeheugen van beide varianten kan overigens met een micro sd-kaart makkelijk worden uitgebreid.

4G lte-varianten

De tablet biedt wifi, bluetooth en een 3.5 millimeter breed gaatje voor een oortelefoon. Er komen ook 4G lte-varianten uit, meldt Huawei.

De behuizing is van plastic, in wit of zwart. De tablet weegt 495 gram en is 8,5 millimeter dun. In Europa zou de wifi-variant ongeveer 300 euro gaan kosten, en de 4G lte-variant wordt iets van zeven of acht tientjes duurder.

Een punt waarin de tablet onderpresteert, is de gekozen Androidversie: 5.1 Lollipop. Het is nog niet bekend wanneer de MediaPad T2 10.0 Pro op de Nederlandse markt komt.

Huawei heeft dit jaar al eerder een nieuwe Androidtablet gepresenteerd, de MediaPad M2.

  • Delen:
Huawei MediaPad M2 Tablet
Android Lollipop (5.1)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.