Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Haier komt met Chromebook die in tablet kan veranderen

Geschreven door
Geplaatst op17 april 2016, 17:30 CategorieHardware

Het Chinese Haier werkt aan een convertible Chromebook, waarvan je het toetsenbord geheel achter het scherm kunt klappen. Zodat Haier hiermee feitelijk een tablet heeft ontworpen die op Chrome OS loopt.

Chromebook of tablet?

Haier heeft al diverse tablets uitgebracht en bracht vorig jaar zijn eerste Chromebook uit. Hier staat Chrome OS op, het superlichte besturingssysteem van Google dat geheel rondom de Chrome-browser draait.

Convertible met aanraakscherm

Het nieuwe model waarvan nu foto’s zijn uitgelekt, is een stapje verder dan een tablet of een Chromebook: het is een combinatie. Zoals we vaak bij Windowstablets zien. De convertible heeft een aanraakscherm, en is zowel met als zonder toetsenbord te gebruiken; het toetsenbord kan er geheel achter worden weggeklapt door scharnieren die een draai van 360 graden aankunnen.

Haier a

Over de prijs van deze tablet/Chromebook is nog niets bekend, maar die zal niet al te hoog zijn, gezien de prijs die de eerste Chromebook van Haier kreeg. Slashgear weet te melden dat hij al in juni op de Amerikaanse markt wordt gebracht. Het is onbekend of dat ook hier gebeurt.

Intel Celeron

Het typenummer van de uitgelekte Chromebook/tablet is HR-116C. Hij weegt 1,113 kilo en loopt op een Intel Celeron N3060 1.6GHz processor. Er is echter ook een upgrade mogelijk naar een 2.48ghz-processor met Turbo Mode, of een Intel Celeron N3160 Braswell die geklokt kan worden tussen 1.6Ghz en 2.24Ghz. Er worden twee ram-geheugenopties beschikbaar gesteld: 2GB of 4GB. Ook het opslaggeheugen komt in twee smaken, 16GB en 32GB.

11,6-inch scherm

Het scherm meet van hoek tot hoek 11.6 inch en dit is een IPS HD-scherm met een resolutie van 1366×768 pixels. De webcam boven het scherm kan beelden maken in een resolutie van 720 pixels. Verder lijken de specs op die van een laptop: een 40Wh batterij (tien uur werktijd), drie usb 3.0-poorten, een micro sd-kaartsleuf, hdmi, een audio-poort, stereospeakers, bluetooth 4.0 en wifi.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.