Aandeel Marshmallow verdubbeld in een maand tijd

06 april 2016 1 Minuut 0 Reacties
google-6-0-marshmallow-achtergrond

De nieuwste Android-distributiecijfers zijn vrijgegeven. Uit de cijfers blijkt dat Android 6.0 Marshmallow nu 4,6 procent van de Android-markt in handen heeft. Vorige maand lag dit percentage nog op 2,3 procent.

Marshmallow heeft nu 4,6 procent in handen

Het heeft vier maanden geduurd voordat Android 6.0 Marshmallow op één procent van alle Android-apparaten stond, maar nu lijkt de tijd toch echt aangebroken dat de nieuwste versie van Android wat liefde krijgt. Uit de nieuwste distributiecijfers van Google blijkt namelijk dat Android 6.0 als enige in percentage is toegenomen onder de verschillende Android-versies. En die toename is aanzienlijk, aangezien er maar liefst 2,3 procentpunten bij zijn gekomen. Daardoor staat het nieuwe Android nu op 4,6 procent; vorige maand was dit 2,3 procent.

[irp]

Het aandeel is dus verdubbeld, terwijl de rest van de Android-versies hebben moeten inleveren. Op dit moment is Android 5.0/5.1 Lollipop de grootste Android-versie, met 35,8 procent in handen (een daling van 0,3 procentpunten). Android 4.4 KitKat heeft 0,9 procentpunten moeten inleveren en staat nu op 33,4 procent. Android 4.1/4.2/4.3 Jelly Bean heeft een procentpunt ingeleverd en staat nu op 21,3 procent. Ice Cream Sandwich daalde ook met 0,1 procentpunt (naar 2,2 procent), terwijl Froyo en Gingerbread gelijk bleven.

Reacties (0)