Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Acer introduceert Aspire Switch Alpha 12 convertible

Geschreven door
Geplaatst op21 april 2016, 18:30 CategorieWindows

Acer heeft vandaag een nieuwe convertible aangekondigd. De Taiwanese fabrikant komt met de Aspire Switch Alpha 12, een apparaat dat op Windows 10 draait en beschikt over een Intel Core-processor uit de Skylake-generatie.

Acer Aspire Switch Alpha 12

De Acer Aspire Switch Alpha 12 is niet alleen qua naam een flinke, ook qua specificaties hebben we met een aantrekkelijk apparaat te maken. Het apparaat is een convertible, wat inhoudt dat het toetsenbord los te koppelen is van het scherm waardoor het scherm als tablet te gebruiken is. Daarbij beschikt het scherm over een kickstand (standaard) om het geheel in een hoek te zetten, bijvoorbeeld om comfortabel te kunnen typen. De standaard kan in een hoek van maximaal 165 graden gezet worden. Het Acer True Harmony geluidssysteem is voorzien van dubbele luidsprekers aan de voorzijde die moeten zorgen voor een meeslepende audio-ervaring.

Acer-Aspire-Switch-Alpha-12-1

De Switch Alpha 12 is voorzien van een 12-inch ips lcd-display met een resolutie van 2.160 bij 1.440 pixels, en daarbij is het scherm voorzien van ondersteuning voor een actieve Acer-stylus met 256 drukniveaus. Onder de motorkap zien we een Intel Core i3, Core i5 of Core i7 processor uit de Skylake-generatie terug, vergezeld door 4GB of 8GB aan werkgeheugen en maximaal 512GB aan opslaggeheugen dat met een microSD-kaart uit te breiden is.

Acer-Aspire-Switch-Alpha-12

Verder komt de Switch Alpha 12 met het LiquidLoop vloeistofkoelysteem waardoor geen ventilator nodig is, usb 3.0- en usb-c-aansluitingen, 2×2 WiFi ax, een batterijduur van 8 uur en Bluetooth 4.0. Het apparaat met een behuizing van geanodiseerd aluminium is 1,58 cm dik (0,95 cm voor de stand-alone tablet) en weegt 1,25 kilogram. Het geheel draait op Windows 10-software. Er zijn twee toetsenbordopties beschikbaar: Standaard en Backlit, voor een betere efficiëntie in omgevingen met weinig licht. Het toetsenbord wordt door de magnetische koppeling veilig bevestigd en kan worden ingesteld op een voor de gebruiker meest prettige hoek. Bij het dichtklappen fungeert het toetsenbord ook als bescherming van het scherm tijdens transport.

Prijs en beschikbaarheid

De Acer Aspire Switch Alpha 12 moet in juni op de Nederlandse markt verschijnen voor een prijs vanaf 899 euro.

  • Delen:
Acer Aspire Switch Alpha 12 (SA5-271)
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.