Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Adoptie iOS 9 bereikt 84%, iOS 10 is al gespot

Geschreven door
Geplaatst op22 april 2016, 9:24 CategorieiPad

Apple heeft bekendgemaakt dat iOS 9 momenteel op 84 procent van de iOS-apparaten staat. iOS 10 staat overigens al om de hoek en heeft zich al laten zien in de bezoekerscijfers van verschillende Apple-websites. Het bedrijf schijnt de software al twee maanden te testen.

iOS 9 heeft piek nog niet bereikt, iOS 10 staat voor de deur

Apple heeft deze maand, in tegenstelling tot vorige maand, wederom de adoptiecijfers van iOS naar buiten gebracht. Daar waar het percentage de vorige keer nog op 77 procent lag, ligt het nu zeven procentpunten hoger op 84 procent. De verwachting is dat iOS 9 zijn piek zal bereiken op de negentig procent, net zoals dat vaker het geval was met oudere besturingssystemen voor mobiele apparaten van Apple. De groei is waarschijnlijk te danken aan nieuwe features die zijn gepresenteerd, zoals de ingebouwde nachtmodus van iOS 9.3.

Ondertussen test Apple natuurlijk al de volgende grote versie van het OS, namelijk iOS 10. Mogelijk gebeurt dit al twee maanden, aangezien websites die zich hebben gespecialiseerd in Apple-nieuws melden dat er de afgelopen twee maanden bezoekers op de site zijn langsgekomen met dit nieuwe OS op hun systeem. De verwachting is dat Apple iOS 10 zal aankondigen in juni, wanneer de volgende WWDC van start zal gaan. Siri heeft deze toevallig vorige week aangekondigd. Wat we van het nieuwe iOS mogen verwachten, is helaas nog niet bekend.

  • Delen:
Apple iPad Pro 9.7 inch
iOS
Apple iPad Pro
iOS
Apple iPhone 6S Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.