Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Amazon Kindle Fire HD 8 wordt binnenkort aangekondigd’

Geschreven door
Geplaatst op13 april 2016, 17:33 CategorieAndroid

Vlak na de aankondiging van de Amazon Kindle Oasis, komt er alweer een gerucht naar boven over een ander Amazon-product: de Amazon Kindle Fire HD 8. Deze goedkopere tablet zou namelijk binnenkort aangekondigd worden.

Amazon Kindle Fire HD 8 te zien bij de GFXBench

Amazon heeft vandaag officieel de (dure) Kindle Oasis aangekondigd. Nu blijkt mogelijk, uit een hardnekkig gerucht, dat het bedrijf binnenkort nog een apparaat wil uitbrengen, een tablet welteverstaan. Het zou hier gaan om een goedkoper model, de nieuwe Amazon Kindle Fire HD 8. De tablet is namelijk gespot bij de benchmark GFXBench. Het apparaat in kwestie heeft onder de motorkap een quadcore MediaTek MT8163-processor (1.3GHz, 64-bit), 1,5GB aan werkgeheugen en 8GB aan interne opslagruimte zitten.

Verder is aanwezig een twee megapixel-camera en een 8-inch scherm met een schermresolutie van 1280 bij 800 pixels. Daarnaast wordt Android 5.1 Lollipop als besturingssysteem genoemd. Of wat daar nog van overblijft, aangezien Amazon graag zijn eigen Android-versie maakt. Opvallend is echter dat de specs minder goed zijn dan de al bestaande modellen, waardoor het idee leeft dat we hier met een budget tablet te maken te hebben. Het is nu wachten op de officiële aankondiging van Amazon – die lijkt nu niet meer ver weg.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.