Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Amazon Kindle Oasis officieel aangekondigd

Geschreven door
Geplaatst op13 april 2016, 15:59 CategorieHardware

De Amazon Kindle Oasis dan vandaag dan officieel aangekondigd. Deze nieuwe e-reader biedt een opmerkelijk design voor een hoge prijs aan. Wel is het apparaat nu lichter en dunner in vergelijking met de modellen die eerder uitgebracht werden.

Dit is de Amazon Kindle Oasis

Amazon heeft de nieuwe Kindle e-reader aangekondigd. De Amazon Kindle Oasis kun je zien als een herdefiniëring van de e-reader van Amazon, aangezien het apparaat helemaal opnieuw is vormgegeven. Deze nieuwe Kindle biedt gebruikers alleen het broodnodige aan, met een dunner, lichter en veel opvallender design in vergelijking met de eerder uitgebrachte modellen. De e-reader is 3,4 millimeter dun aan de ene kant en meer dan acht millimeter dik aan de ander kant – de kant waar alle componenten in gepropt zitten van het apparaat.

De Amazon Kindle Oasis is dan ook ontworpen met het idee om lezen met één hand gemakkelijker en toegankelijk te maken. Het E-ink display van 6-inch biedt een pixeldichtheid van 300 ppi aan, en dat is gelijk aan de Voyage en de Paperwhite van het bedrijf. De achtergrondverlichting wordt nu vanaf de zijkant verzonden, wat volgens Amazon ervoor zorgt dat het scherm feller is dan ooit. Daarnaast zijn er twee knoppen voor het omslaan van de pagina’s, een accelerometer voor links- en rechtshandigen, evenals een touchpad voor navigatie aan boord.

De Oasis moet het twee weken op één batterij kunnen volhouden. Maar met de meegeleverde hoes kan dat verlengd worden met zeven weken batterijduur. Ook dient deze hoes als mooie, leren omhulsel. De hoes is overigens in drie kleuren beschikbaar: zwart, rood en bruin. De Oasis gaat in Nederland 294,87 euro kosten. In de komende weken moet het apparaat al in enkele landen beschikbaar zijn.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.