App Samsung helpt kinderen om tablet op juiste afstand te houden

21 april 2016 1 Minuut 1 Reacties
Samsung-Safety-screen

Samsung is met een gloednieuwe applicatie gekomen waarmee het kinderen wil helpen om hun tablet of mobiele telefoon op de juiste afstand van het gezicht te houden.

Samsung is met een gloednieuwe applicatie naar buiten gekomen. Het is het bedrijf opgevallen dat kinderen steeds vaker gebruik maken van een tablet of een mobiele telefoon, maar dat deze niet altijd op veilige afstand van het gezicht wordt gehouden. De onveilige afstand kan zelfs ernstige schade opleveren aan de ogen/het zicht. Reden genoeg voor Samsung om een app uit te brengen waarbij kinderen op speelse wijze kunnen leren om hun tablet of telefoon voortaan op veilige afstand te houden.

Samsung Safety Screen

De Samsung Safety Screen-app moet een oplossing gaan bieden, zo kunnen we zien in de omschrijving van de app. De applicatie helpt kinderen om hun apparaat op een veilige afstand van hun ogen te houden. De app draait gewoon op de achtergrond, waardoor kinderen tegelijkertijd aan de slag kunnen met andere applicaties.

Samsung maakt met behulp van de camera aan de voorkant van het apparaat gebruik van gezichtsherkenning. Zodra de ogen van het kind te dicht bij het scherm komen, zal de app een groot deel van het scherm blokkeren en het kind met een vriendelijke animatie adviseren om verder van het scherm af te gaan zitten. De app is op alle Android-apparaten te downloaden via Google Play.

Samsung Safety Screen

Reacties (1)