Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple brengt iOS 9.3.1 uit voor linkprobleem

Geschreven door
Geplaatst op1 april 2016, 10:10 CategorieiPad

Apple heeft een update uitgebracht voor het iOS-besturingssysteem die het linkprobleem moet oplossen voor verschillende apps: iOS 9.3.1. Sommige apps reageerden niet meer wanneer je een link probeerde te openen, terwijl andere apps gewoon helemaal crashten.

Download nu iOS 9.3.1 voor iPad en iPhone

Apple heeft iOS 9.3.1 uitgebracht voor iPad en iPhone. Deze update is bedoeld om het linkprobleem binnen sommige applicaties op te lossen. Zo reageerden apps als Safari en Mail niet meer nadat je op een link drukte, terwijl andere apps gewoon helemaal crashten. Deze update verschijnt twee dagen nadat Apple belooft heeft een update uit te brengen voor het probleem, dat helaas ook mensen zonder de nieuwste versie van het OS treft. Dit probleem kan te maken hebben met de recente gelanceerde Universal Links-feature.

Die feature stelt ontwikkelaars in staat links in te bouwen in website, die ervoor zorgen dat een app op je smartphone of tablet wordt geopend. Een specifieke link wordt zodoende aan een app gekoppeld. Maar wat blijkt nu: wanneer een developer te veel links toevoegt, dan kan het dus voorkomen dat een app traag wordt, niet reageert of gewoon helemaal crasht. Mogelijk heeft Apple met deze update voor iOS 9 ervoor gezorgd dat het aantal links dat een app kan hebben is vergroot. Eerder werkte het bedrijf al met app-makers aan een oplossing.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.