Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple dient patent in voor speciale (draadloze) koptelefoon

Geschreven door
Geplaatst op21 april 2016, 15:53 CategorieAccessoires

Apple heeft een patent ingediend voor een koptelefoon die zowel draadloos als met draad kan functioneren en daar gemakkelijk tussen kan schakelen. En wanneer er tussen modus gewisseld wordt, dan zal de muziek niet onderbroken worden.

Deze koptelefoon van Apple heeft een draad en is draadloos

Apple heeft een patent ingediend voor een speciale koptelefoon die moeiteloos tussen twee modi zou kunnen wisselen: met draad en draadloos. Wanneer de gebruiker van vorm wisselt, dan zou de muziek niet worden onderbroken. Nu worden er al wat Bluetooth-koptelefoons met een draad geleverd, die luisteraars kunnen gebruiken wanneer de accu van de hoofdtelefoon leeg is, maar dan zal de muziek wel even gestopt worden. Daarnaast kan headphone wel eens verbindingsproblemen met zich meebrengen tijdens het koppelen.

Ook dat laatste probleem wil Apple met deze accessoire gaan oplossen. De koptelefoon wordt voorzien van een bepaalde code (de details liggen nog niet voor het oprapen) die ervoor moet zorgen dat het koppelproces moeiteloos verloopt. Ook weet de smartphone of tablet dat die nog steeds met dezelfde headphone te maken heeft wanneer er gewisseld wordt van aansluitmodus, vanwege die code. Ook wordt er wat muziek in de buffer gegooid, zodat je geen onderbreking hebt wanneer je van modus – met draad of dus zonder – wisselt.

Tevens staat er in het patent beschreven dat de koptelefoon kan worden opgeladen met dezelfde kabel als waar de muziek doorheen komt. Je zou de accessoire dus kunnen opladen door hem aan je iPad of iPhone te koppelen. Het is niet bekend wanneer of óf Apple dit product aankondigt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.