Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apps van Google Play krijgen nieuwe icoontjes

Geschreven door
Geplaatst op5 april 2016, 9:26 CategorieAndroid

Google heeft laten weten dat de icoontjes van de apps van Google Play, zoals Boeken, Muziek en Games, voorzien worden van een nieuw design. Elk icoon behoudt zijn distinctieve kleuren, maar krijgen wel allemaal het Play-icoontje met zich mee.

Dit zijn de nieuwe icoontjes voor de apps van Google Play

Google heeft bekendgemaakt dat de icoontjes van de Google Play-applicaties voorzien worden van een nieuw design. De Play-applicaties zijn de apps van Google zelf, zoals Google Play Muziek, Boeken, Games, et cetera. De nieuwe look moet de apps van Google een consistentere look gaan geven, zodat je als gebruiker direct weet waar je mee te maken hebt. De applicatie die je wellicht het meeste gebruikt, van de winkel, is het minst veranderd. De kleuren zijn wat feller en het handvat van het tasje is nu plat gemaakt.

Voor de andere applicaties geldt dat er wel het een en ander is veranderd, maar je zult moeiteloos kunnen zeggen welke app waarvoor is. Google bouwt namelijk voort op het design dat al bestond en hebben deze iconen van dezelfde behandeling voorzien als het Google Play-icoon: de kleuren zijn wat feller en de look oogt nu platter. Verder heeft elk icoon nu dat afspeelicoon gekregen, zodat je weet dat het een Google Play-app is, met hier en daar wat wijzigingen in het logo. Vooral Play Muziek ziet er nu compleet anders uit dan voorheen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.