Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Asus Transformer Book T302CA officieel gepresenteerd in Europa

Geschreven door
Geplaatst op12 april 2016, 19:26 CategorieWindows

Asus heeft deze week in Italië de opvolger van de Transformer Book T300 Chi gepresenteerd. De Taiwanese fabrikant komt met de Transformer Book T302CA, een 12.5-inch hybride tablet met Windows 10-software en een Intel Core-processor. Dit model gaat vanaf augustus in de verkoop.

Asus Transformer Book T302CA

De Asus Transformer Book T302CA, ook wel T302 Chi genoemd, is een zogenaamde hybride tablet, wat betekent dat het toetsenbord los te koppelen is van het scherm en het scherm als stand-alone tablet gebruikt kan worden. De connector hiervoor is ten opzichte van de T300 Chi vervangen; in plaats van Bluetooth gebruikt Asus nu een Pogo-pinconnector. Door deze fysieke aansluiting is de connectie betrouwbaarder, kan het toetsenbord middels het scherm opgeladen worden, heb je meerdere aansluitingen tot je beschikking (tweemaal USB) en is er de mogelijkheid om het toetsenbord met extra accu aan te schaffen. Het design van de Transformer Book T302CA is grotendeels onveranderd gebleven. De hybride is voorzien van een aluminium behuizing die gepolijst is, versierd met ‘diamond cut’ randen. Het apparaat is wederom bijzonder licht en slank en daardoor eenvoudig mee te nemen.

Asus-T302CA

De Transformer Book T302CA is voorzien van een 12,5-inch ips lcd-display met een full hd-resolutie. Er komen, voor zover we nu weten, twee varianten op de markt. De eerste is gericht op consumenten en beschikt over een Intel Core M3-processor, 4GB aan werkgeheugen, 128GB aan opslaggeheugen en Windows 10 Home. De tweede is gericht op de productieve en zakelijke gebruiker en beschikt over een Intel Core M7-processor, 8GB aan werkgeheugen, 256GB aan opslaggeheugen en Windows 10 Professional. Ook biedt dit model ondersteuning voor de Intel vPro-technologie. De hybride komt met twee usb type-c-poorten in de tablet, een microSD-kaartlezer en een koptelefoonaansluiting. Het dock is voorzien van twee usb-poorten.

Asus-T302CA-1

Vooralsnog heeft Asus de Transformer Book T302CA alleen in Italië aangekondigd. Daar moet de hybride in augustus op de markt verschijnen voor een prijs die waarschijnlijk begint bij 699 euro. Of en wanneer dit model naar Nederland komt is nog niet bekend.

  • Delen:
Asus Transformer Book T300 Chi
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.