Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Bèta van Nova Launcher voegt al Android N-features toe

Geschreven door
Geplaatst op15 april 2016, 9:47 CategorieAndroid

Gisteren lanceerde Google de Android N Developer Preview 2 en vandaag zien we dat de bèta van de Nova Launcher daar al elementen uit gehaald heeft. Het gaat hier om de manier waarop Android N met de mappen omgaat.

Nova Launcher bèta krijgt Android N-elementen

Gisteren kwam in het nieuws dat Google een tweede ontwikkelaarsversie van Android N had gelanceerd. Wat je daar allemaal in kunt vinden, lees je in dit korte overzicht. Eén van de aanpassingen heeft betrekking op de manier waarop het besturingssysteem met de weergave van de inhoud van de mappen omgaat. Nu is het zo dat wanneer je een map aanmaakt, je enkele apps achter elkaar ziet staan binnen een cirkel (tot drie applicaties, wanneer je heel goed kijkt). Dat verandert met het nieuwe Android: dan zie je de eerste vier apps in beeld.

Een dag later zien we dat de bèta van de populaire Nova Launcher deze feature al heeft overgenomen. Het gaat hier om versie 4.3, die je hier kunt downloaden voor je smartphone en tablet. In totaal kunnen er vier apps, maar ook twee of drie, worden weergeven binnen de cirkel van de map. De optie staat echter nog niet als standaard ingesteld – je zult dus nog even langs de instellingen moeten gaan. Wellicht dat dit in de toekomst nog verandert, wanneer Google dit zelf wel als standaard gaat instellen voor het nieuwe Android.

Meer lezen over launchers? Check dan ons overzicht van vijf Android-launchers.

  • Nova Launcher
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.