Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Bug in Siri geeft toegang tot contacten en foto’s

Geschreven door
Geplaatst op5 april 2016, 10:24 CategorieApplicaties

Er is een bug in Siri gevonden die toegang geeft tot de foto’s en contacten op het apparaat, zonder dat je daarvoor een wachtwoord hoeft in te vullen. Het lijkt erop dat deze bug alleen actief is op de iPhone 6S en de iPhone 6S Plus.

Siri geeft ongeoorloofde toegang tot foto’s en contacten

Er is een bug gevonden in de digitale assistent Siri die ongeoorloofd toegang biedt foto’s en video’s, zonder dat iemand daarvoor een wachtwoord hoeft in te vullen. Deze bug lijkt voor nu alleen actief op de iPhone 6S en de iPhone 6S Plus, waarop is ingesteld dat de assistent toegang heeft tot de Twitter- en foto-applicaties. De onderstaande video laat zien hoe de bug precies werkt. De video is in het Spaans, maar de beelden spreken voor zich. Die laten namelijk goed zien hoe snel de man toegang krijgt tot gevoelige informatie.

Wil je checken of dit ook bij jou zo is? Vraag dan aan Siri of ze een zoekopdracht in Twitter wil doen. Mocht die opdracht resultaten bevatten met daarin data van je contacten, zoals een e-mailadres, dan kun je, met 3D Touch, dat adres toevoegen aan een bestaan contact. Daarmee heb je in een keer toegang tot de contactenlijst, die tevens toegang biedt tot de foto-applicatie. Wil je dit voorkomen totdat Apple een update heeft uitgebracht? Schakel de assistent dan uit voor zowel Twitter als de apps voor foto’s; dat kan in de instellingen van je iPhone.

  • Delen:
Apple iPhone 6S Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.