Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Chromebooks ondersteunen straks bijna alle Android-apps’

Geschreven door
Geplaatst op25 april 2016, 10:48 CategorieChrome OS

Het lijkt erop dat Chromebooks binnenkort in staat zijn bijna alle Android-apps te ondersteunen, blijkt uit info uit de nieuwe Chrome OS-versie (51). In de broncode staat te lezen dat Chrome OS-gebruikers binnenkort een hoop apps en games mogen verwachten.

‘Android-apps komen naar Chromebooks toe’

Het lijkt erop dat Google binnenkort de muur tussen het Chrome OS en Android wil gaan afbreken. In de nieuwe versie van het Chrome OS is er namelijk een optie gevonden die gebruikers kunnen aanvinken, met de volgende tekst: Enable Android apps to run on your Chromebook. De optie was snel verdwenen, maar de broncode liegt er niet om: daar staat namelijk te lezen dat Chrome OS binnenkort toegang krijgt tot more than a million games en apps die nu verkrijgbaar zijn in Google Play, de digitale winkel voor Android-apparaten.

De optie is momenteel alleen te vinden in de ontwikkelaarsversie van het Chrome OS. De mensen die de optie hebben kunnen uitproberen, melden dat het programma zichzelf snel afsluit na een korte tutorial. De verwachting is nu dat Google deze optie voor Chromebooks zal gaan aankondigen tijdens Google I/O in mei, waar ook de aankondiging van Android N wordt verwacht. Mocht Chrome OS inderdaad toegang krijgen tot Google Play, dan is dat een win-win-situatie; niet alleen voor de gebruikers, maar ook voor de app-ontwikkelaars, natuurlijk.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.