Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

De beste nieuwe apps voor je tablet en smartphone #4

Geschreven door
Geplaatst op9 april 2016, 8:00 CategorieAndroid

Met applicaties haal je natuurlijk pas het maximale uit je iPad, Windows of Android tablet en daarom brengen we je wekelijks de leukste, meest interessante, beste en meest handige nieuwe apps en games voor jouw tablet of smartphone. Deze keer onder andere een spel om je hersens eens flink te laten kraken.

Memorado Breinspellen

memorado

Memorado is een collectie spellen die in de categorie breinkrakers vallen. Of het nu gaat om een puzzel of een geheugenspel, Memorado zal niet snel vervelen. Via in-app aankopen is het spel voortdurend met nieuwe uitdagingen uit te breiden. Op onderstaande links is dit spel gratis te downloaden uit de Google Play store en de App Store.

  • Memorado breinspellen

Ted

TED

Iedereen kent de TED talks wel, de toespraken door inspirerende mensen met een goed onderbouwde mening, idee of ervaring. Die TED talks kun je natuurlijk opsnorren op YouTube, maar het kan handiger. Via een app. Die is voor Android en iPad beschikbaar voor niets. Direct na installatie heb je toegang tot een ongelooflijk grote videotheek vol inspirerende verhalen. Of het nu een agent is die fulmineert tegen de manier waarop de politie zijn werk doet, of ex-minister van Griekenland Yanis Varoufakis die zijn linkse politieke ideeen laat horen, je kunt alles eenvoudig op je tablet in beeld brengen. Je kunt een categorie uitkiezen, bijvoorbeeld ‘fascinerend’  of ‘grappig’  of ‘moedig’, en dan iemand kiezen om naar te kijken. De app is voorzien van een goede zoekfunctie waarin je een bekende spreker bijvoorbeeld op kunt zoeken, of een thema.

TED is de officiele app van de TED talks, en hij is via onderstaande link gratis te downloaden voor Android en iPad.

  • TED

Topomania

Topomania

Heb je een kind dat op school de topografie van Nederland, Europa of de wereld machtig moet worden, of wil je zelf eens kijken hoe het staat met je topografische kennis, dan is Topomania de app die je moet hebben. Landen, werelddelen en provincies worden in vrij felle kleuren in beeld gebracht. En dan is het raden welke plaatsen er achter de rode puntjes schuil gaan. Ook kun je namen geven aan de juiste rode stip, net omgekeerd dus. Topomania is een zeer educatief spel, leuk om te spelen, en na afloop weet je weer wat meer van de wereld dan daarvoor.

Topomania is voor 2,69 euro te downloaden uit de Google Play Store en voor 2,99 uit de App Store.

  • Topomania

Ben je op zoek naar meer apps voor je Windows tablet, iPad of Android tablet? Neem dan ons uitgebreide archief van apps door of lees onze tips voor tablets.

  • Delen:
Apple iPad Pro 9.7 inch
iOS
Samsung Galaxy TabPRO S
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.