Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

De beste nieuwe apps voor je tablet en smartphone #5

Geschreven door
Geplaatst op16 april 2016, 8:00 CategorieAndroid

Met applicaties haal je natuurlijk pas het maximale uit je iPad, Windows of Android tablet en daarom brengen we je wekelijks de leukste, meest interessante, beste en meest handige nieuwe apps en games voor jouw tablet of smartphone. Deze keer onder andere YouTube Gaming.

YouTube Gaming

Sinds deze week is de dienst YouTube Gaming gelanceerd in Nederland. Je kunt de apps van de dienst gratis downloaden voor Android en iOS, zodat je snel en gemakkelijk video’s en livestreams van je favoriete games kunt bekijken. Je kunt YouTube Gaming zien als directe concurrent van het populaire Twitch, een andere populaire videostreamingdienst gericht op gaming. Binnen de app hebben games hun eigen kanalen gekregen, waarin je snel video’s of personen kunt vinden die iets met deze game doen. Er is geen Windows-app verkrijgbaar.

youtube-gaming-groot

YouTube Gaming is nu gratis te downloaden uit de App Store en Google Play.

  • YouTube Gaming

Slidebox

Met de applicatie Slidebox kun je eenvoudig je foto’s sorteren op je Android- en iOS-apparaat. Je geeft de applicatie toegang tot je foto’s en kunt daarna direct aan de slag. Je bladert door je foto’s door naar links te vegen, terwijl een veeg omhoog ervoor zorgt dat je de foto verwijdert van het apparaat. Slidebox is een app die een begin kan maken aan het ordenen van je verzameling foto’s, omdat je op een snelle manier de slechte foto’s eruit kunt vissen. Daarna kun je daardoor sneller zelf prachtige albums maken of foto’s in de cloud plaatsen.

slidebox

Slidebox is nu gratis te downloaden uit de App Store en Google Play.

  • Slidebox

Airmail

De app Airmail maakte eerder al de overstap van de Mac naar de iPhone en nu heeft de maker van deze populaire e-mailapplicatie ook een versie gelanceerd voor de iPad van Apple. De app biedt ondersteuning aan voor shortcuts op een toetsenbord en ondersteunt belangrijke features van iOS 9, zoals Split View en Slide Over. Voor beide versies van de iOS-applicatie geldt overigens dat er nog een hoop andere functies zijn toegevoegd, zoals Touch ID, custom snelkoppelingen, een nieuwe manier om van bericht te wisselen en meer.

airmail-ipad-groot

Airmail is nu gratis te downloaden uit de App Store.

  • Airmail - Your Mail With You

Always On Display From S7 G5

Heb je zelf geen Samsung Galaxy S7 edge of een LG G5? Dan loop je helaas een feature zoals het Always On Display mis. Deze app kan dat gemis opvangen voor de Android-gebruikers onder ons. Je geeft de app toestemming je notificaties te mogen lezen en daarna wijst alles voor zich. Daarnaast heb je verschillende aanpassingsmogelijkheden met betrekking tot die notificaties, maar ook met betrekking tot de klok en de tijd. Let echter wel op: de app zit vol met advertenties en kan binnen no-time je accu leeg slurpen. Hopelijk wordt dat probleem verholpen.

always-on-display

Always On Display From S7 G5 is nu gratis te downloaden uit Google Play.

  • Always On Display From S7 G5

Vive Companion App

De releasedatum van de HTC Vive is eindelijk aangebroken. De mensen die deze virtual reality-bril van tevoren besteld hebben, kunnen de bril binnen nu en enkele weken thuis verwachten. Met de bril op kun je nog wel eens vergeten dat je ook met een omgeving buiten de digitale variant te maken hebt. En om ervoor te zorgen dat je tenminste nog íets meekrijgt van wat er om je heen gebeurt, kun je ervoor kiezen de bril aan je smartphone te koppelen met de HTC Vive Phone Companion app. Deze is nu namelijk beschikbaar voor Android.

vive-companion-app

De Vive Companion App is nu gratis te downloaden uit Google Play.

  • Vive Phone Companion

Ben je op zoek naar meer apps voor je Windows tablet, iPad of Android tablet? Neem dan ons uitgebreide archief van apps door of lees onze tips voor tablets.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.