Dierengeluiden op te zoeken met de Google-zoekmachine

06 april 2016 1 Minuut 0 Reacties
dierengeluiden-google

Het is vanaf nu mogelijk om dierengeluiden op te zoeken met de Google-zoekmachine, bijvoorbeeld door aan Google te vragen wat een koe zegt. Je kunt het al heel snel zelf uitproberen door "wat zegt de koe" in te typen of in te spreken via je tablet.

OK Google, wat zegt de koe – en meer dierengeluiden

Google heeft een handige feature direct in de Google-zoekmachine gebouwd. Gebruikers van die zoekmachine kunnen nu vragen wat een bepaald dier ‘zegt’ (je moet het zien alsof een klein kind aan je vraagt wat een dier ‘zegt’) door die vraag te stellen in de zoekbalk van je tablet, bijvoorbeeld. Wanneer je de Google Now-launcher gebruikt, dan kun je nu direct de volgende vraag stellen:

OK Google, wat zegt de koe?

Google herkent deze vraag direct en presenteert de gebruiker het antwoord. Zowel in geschreven vorm als in… gesproken tekst. Je ziet niet alleen wat het dier doet waar je naar gevraagd hebt – door op de luidspreker te tappen, kun je ook meteen horen hoe dat klinkt. Ook kun je bijvoorbeeld vragen naar “dierengeluiden”, waarna je de keuze krijgt uit een aantal dieren. In ons geval riep dat als eerste de tijger op , maar ook de schaap, de leeuw en de eend kwamen voorbij. Deze feature zou volgens Google moeten werken in de meeste browsers.

Google Now Launcher

Reacties (0)