Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Eind juli zal gratis opslag in Microsoft OneDrive gaan afnemen

Geschreven door
Geplaatst op25 april 2016, 9:51 CategorieAndroid

MIcrosoft heeft via zijn eigen blog bekendgemaakt dat de gratis opslag binnen Microsoft OneDrive eind juli zal afnemen voor iedereen. Dan zul je van 15GB naar 5GB per maand gaan, tenzij je ervoor wil gaan betalen. Bij Google krijg je 15GB per maand voor niets in Google Drive.

Microsoft OneDrive: 27 juli neemt de gratis opslagruimte af

Vorig jaar kondigde Microsoft grote veranderingen aan voor Microsoft OneDrive-gebruikers. In een persbericht liet het bedrijf weten dat gebruikers van de gratis 15GB-optie het voortaan moeten doen met 5GB. Wel was er nog een moment waarop je kon aangeven dat je de 15GB wil behouden (voor niets), maar als dat moment voor jou te snel voorbijgegaan is, dan moet je het dus straks doen met 5GB. Destijds was nog niet bekend wanneer deze veranderingen werden doorgevoerd, maar daar is nu verandering in gekomen: 27 juli is de dag.

Vanaf dat moment zul je dus slechts 5GB aan gratis opslagruimte krijgen bij Microsoft OneDrive. Ter vergelijking: bij bijvoorbeeld Google Drive krijg je wel 15GB per maand gratis. Daarnaast zal Microsoft ook niet meer 15GB gratis weggeven wanneer je OneDrive instelt als methode voor het uploaden van je foto’s. Nu kun je twee dingen doen: je blijft Microsoft OneDrive gebruiken en gaat er maandelijks voor betalen, of je zoekt een gratis alternatief met meer ruimte, zoals het eerder genoemde Google Drive. Box geeft 10GB gratis weg.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.