Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Facebook kondigt inloggen met e-mail of telefoonnummer aan

Geschreven door
Geplaatst op13 april 2016, 6:58 CategorieAndroid

Facebook heeft op dinsdagavond de nodige aankondigingen gedaan. Zo liet Mark Zuckerberg, de oprichter van het social medium, zich onder andere uit over de virtual reality-bril van de toekomst, maar kondigde het bedrijf op de conferentie ook Account Kit aan. Een functie waarmee het voor gebruikers makkelijker en meer privé moet worden om in te loggen op andere apps.

Wat houdt Facebook Account Kit in?

Momenteel kunnen bepaalde apps alleen gebruikt worden als je de applicaties toegang geeft tot je Facebook-profiel. Binnenkort wordt het mogelijk om in zulke gevallen in te loggen op basis van je e-mailadres of telefoonnummer. Zo krijgen de apps dus niet meer te weten wie tot je vriendenkring behoren en blijft ook andere privacy-gevoelige informatie buiten bereik van de applicaties.

Hoe werkt Facebook Account Kit?

Zodra een gebruiker zijn e-mailadres of telefoonnummer invoert in de applicatie, zal er een bericht worden gestuurd naar het opgegeven mailadres of telefoonnummer. Daarin is een code terug te vinden. Zodra die code wordt ingetypt in de app, kan de gebruiker aan de slag met de applicatie. Facebook verwacht dat meer mensen gebruik zullen maken van de applicaties en ook daadwerkelijk terug zullen keren als ze gebruik gaan maken van de nieuwe inlogmethode. Eerder voerde muziekapplicatie Saavn de nieuwe inlogmethode al met succes in. Zij zagen het aantal registraties met 33 procent stijgen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.