Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Facebook Messenger heeft 900 miljoen gebruikers

Geschreven door
Geplaatst op7 april 2016, 20:34 CategorieAndroid

Facebook heeft bekendgemaakt dat de berichtendienst Facebook Messenger 900 miljoen maandelijks actieve gebruikers heeft en nieuwe features krijgt. Zo introduceert Facebook de optie Messenger Codes, waardoor schrijven straks helemaal overbodig is.

Facebook Messenger krijgt nieuwe opties

Facebook heeft laten weten dat Facebook Messenger momenteel 900 miljoen actieve gebruikers heeft. Dat is een snelle groei geweest sinds de laatste keer dat het bedrijf hierover cijfers naar buiten gebracht. Daarnaast heeft het bedrijf achter het sociale netwerk bekendgemaakt dat de berichtendienst nieuwe opties aan zijn gebruikers gaat presenteren. Eén van die features is Messenger Codes. Die codes kunnen door andere gebruikers gescand worden om een conversatie te starten, zodat je geen kaartjes hoeft uit te wisselen.

Ook hoef je zodoende geen namen of iets dergelijks meer op te schrijven. Met Codes kun je direct met elkaar communiceren. Deze codes kun je ook delen via sms of bijvoorbeeld een e-mailbericht. Bedrijven zijn zo ook beter bereikbaar, aldus Facebook, die zo’n code in een advertentie kunnen plaatsen die mensen kunnen gebruiken om contact op te nemen. Daarnaast zullen de usernames voortaan beter in beeld worden gebracht. Deze staan voortaan onder de naam van een gebruiker of bedrijf, niet meer alleen in de url van zo’n pagina of profiel.

Daarnaast zijn bedrijven ook in staat conversaties te beginnen met standaard reacties, dankzij Messenger Greetings. Deze berichten kunnen bedrijven zelf aanpassen, zodat in elk geval het begin van het gesprek soepeler zou moeten verlopen.

  • Facebook Messenger
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.