Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Facebook werkt aan aparte camera-app à la Snapchat’

Geschreven door
Geplaatst op26 april 2016, 9:42 CategorieApplicaties

Het gerucht doet de ronde dat een aantal ontwikkelaars van Facebook in Londen werkt aan een aparte camera-applicatie. Het bedrijf hoopt zijn 1,6 miljard gebruikers met de nieuwe app aan te kunnen sporen om meer foto’s en video’s te maken en te delen. Dat is het nieuws dat The Wall Street Journal naar buiten heeft gebracht.

App van Facebook à la Snapchat?

De app kan enigszins vergeleken worden met Snapchat. Zodra de applicatie wordt geopend, zal de camera direct opgestart worden en kan men beginnen met het maken en delen van foto’s en video’s. Ook moet het via de app mogelijk worden om gebruik te maken van Facebook Live. Het eerdergenoemde medium verduidelijkt echter wel dat het op dit moment nog gaat om een prototype. Het is afwachten op de applicatie ooit het daglicht zal zien.

Facebook is op de hoogte van het feit dat zijn dienst tegenwoordig dagelijks wordt gebruikt om updates van vrienden te volgen. Gebruikers nemen daarbij steeds minder vaak de tijd om zelf video’s, foto’s of status-updates te delen. Het bedrijf hoopt die trend nu om te kunnen keren. In 2012 lanceerde Facebook in Amerika een soortgelijke applicatie, waarbij het mogelijk was om filters over foto’s te plaatsen. Twee jaar later verdween de app alweer. Mogelijk dat de live-functie in de nieuwe app het verschil gaat maken.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.